2010. augusztus 6., péntek

Az Ország tortája 2010

Az Ország tortája 2010:



Szilvagombóc torta



Készítette: veresegyházi Sulyán Cukrászda

A részletes recept, fázis fotók itt találhatók.
Gratulálunk!!

Max

18 megjegyzés:

Jutka írta...

Gyönyörű, gratulálok :)

Bianka írta...

Érdekes és szép

Max írta...

Szerintem is szép, és nagyon nagy munka lehet az alkotásában.

Nehéz lenne a klasszikus szilvás gombócot beleültetni egy tortába, ezért is lettek ezek az imitációk. Jól sikerült, igényes munka, de nem háziasszonynak való feladat, mint ahogy több cukrász remekünk sem. Biztosan lesz házilagos klónja, de az már teljesen más irányba fog elmenni az alkatrészek miatt. Nehéz feladat egy ilyet megalkotni, őszinte tiszteletem a Cukrászoknak, de én inkább a fagylalt verziót részesítem előnyben, de az már több éve szerepel a kínálatunkban. Már mint a Szilvás-gombóc fagylalt.

Névtelen írta...

Júj ezt biztos, hogy meg fogom ízlelgetni:)

Kiddy írta...

Mikor lesz már olyan országtorta, amit szeretek is? Volt már szatmári szilva, pándi meggy (vagy mi), most ez... Se a szilvát, se a meggyet nem szeretem. =) Ilyen az én szerencsém. =))) Mondjuk tavaly a meggyeset megkóstoltam, mert a cukrászdánkban lehetett kapni. Idén nem. =(((

Max írta...

Kiddy! és a Madártej? az volt az első!

Kiddy írta...

Óóó, arról meg lemaradtam. =(N Na, az jó lett volna pedig. =)

Sunet írta...

Szakmai véleményem:

A megadott anyaghányad nem fedi a valóságot. (pl a megadott menyiségnyi marcipán az adott méretre nyújtva papírvékony és nem lehet dugig tömve feltekerni) Mondjuk mért is lenne érdekük megadni a tökéletes receptet... Rettenetesen macerás, ezzel szívtunk egész héten. Az íze jó, de tuti nem gondolt bele a kitalálója, hogy a tortáját szeletelni akarják majd nagyüzemi mennyiségben. A tejszínes tortákat leginkább kifagyasztva szeletelik, de a kifagyott marcipánt mire átvágja az ember a torta szétesik. Házi készítésre azt javaslom marcipán tekercs helyett inkább - a recept szerinti technológiával - gombócokat készítsenek, az megvalósíthatóbb. A kisebb méretű elviteles tortákba, amibe bele se fér a tekercs, mi is inkább gombócokat tettünk.

Max írta...

Sunet köszönöm a megerősítést! Tudtam hogy ez nem olyan egyszerű történet. Azon sem csodálkozom, hogy nem a teljes receptúra van megadva, mert az apróbb dolgok számítanak sokat.
Nem akarsz mesélni a munkádról? Akár privátban is, ha gondolod!

Névtelen írta...

A mi cukrászdánkban is meg kellett csinálni.Nem lehetetlen,az anyaghányad is jó-ezzel nem volt gond.Viszont,ebből egy életre elég egy szelet.Semmi olyan nincs benne amitől az ember még egyszer kérne belőle.Valóban lehetne olyan országtorta ami valóban ehető is,nem pedig ilyen rémes agyszülemény.És mellőzhetnék már a zselatint is-pl a vegetáriánusoknak ez elfogadhatatlan!

Max írta...

Igen talán egy kicsit beszűkült a látásmód, és a külcsíny számít. De valljuk be őszintén, azzal lehet eladni.

Névtelen írta...

A húgom megsütötte, szerintem isteni finom lett, nem csak tegnap de ma is már két szeletet ettem belőle.
A marcipán tekercs is sikerült a közepébe.
Néha kell egy kis változatosság torta téren is, nem mindig a hagyományos ízek.
Én is megfogom próbálni:)

Max írta...

Örülök, és őszinte dicséretem, mert ez nem egy könnyű desszert.

Névtelen írta...

szerintem ez a torta nem csak gyönyörű, hanem nagyon-nagyon finom is!!én minden nap tudnék belőle enni.a krémje nagyon különleges,a marcipánnal együtt pedig még finomabb;-)én szeretném megsütni,remélem,sikerül majd!
egyébként szerintem a tortának semmi köze a szilvásgombóchoz!a marcipán a közepében olyan, mint egy félbevágott szilva...azért szilvagombóc torta a neve és nem szilvásgombóc torta...;-)legalábbis nekem így logikus.

Névtelen írta...

Megsütöttem, tegnap, isteni finom lett.
Igaz egy kicsit csaltam, mert alulra is piskótalap került a Sacher helyett, mert nem akartam kockáztatni, hogy kicsapódjon a tojás.
Kár hogy nem tudok képet felrakni, hogy milyen lett.
Ezt még többször megfogom sütni, mert nagyon finom, és nem édes.
A "gombóccal" van egy kis vesződés, de a látványért és az ízért megéri.
Adrienn

Max írta...

Adrienn! örülök, ügyes vagy. ha gondolod, küld el a képeket a mail címemre (fent a blogon, jobb oldalt, közép tájon), és én felrakom

Unknown írta...

Nekem nagyon ízlik. Ez egy igazi kuriózum! Egy bajom van vele, hogy kevés cukrászdában kapható. Hármat találtam Budapesten.

Unknown írta...

Nekem nagyon ízlik. Ez egy igazi kuriózum! Egy bajom van vele, hogy kevés cukrászdában kapható. Hármat találtam Budapesten.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin