2010. augusztus 2., hétfő

Kuszkuszos töltött cukkini

Cukkini frissen, zsengén, egy zöld-fűszeres, kuszkuszos töltelékkel töltve. A töltelékhez pulykahúst használtam, hogy ne legyen nagyon zsíros. Nem írok pontos mennyiséget, mert nem mértem, csak raktam össze, és sokban függ a cukkini méretétől is. Ha marad töltelék, abból isteni parti golyókat lehet készíteni.



A cukkinit meghámozzuk, karikákra vágjuk, és kivájjuk a belsejét. Ha vastag a zöldség húsa, akkor egy kis sós vízben pároljuk meg.
A kuszkuszt kétszeres mennyiségű forró vízzel, egy kis sóval és zöld-fűszerekkel leforrázzuk, és lefedett edényben hagyjuk pihenni 15-20 percet.



Vágjunk apróra egy kis fej hagymát, egy marék zöld-fűszert (bazsalikom, kakukkfű, oregano, borsikafű..), ezt keverjük össze a darált hússal, egy kis paprika krémmel, kevés sóval és borssal. Adjuk hozzá a kihűlt kuszkuszt, egy kis olívaolajat, és fűszerkeveréket (mexikóit használtunk), majd ezzel töltsük meg, jól megtömködve a cukkini karikákat.


Olajozzunk ki egy megfelelő méretű tepsit, ebbe ültessük bele a karikákat, szórjuk meg reszelt sajttal, és egy kis darált borssal. Ha van kedvünk, tűzhetünk a sajtba friss zöld-fűszer leveleket, és megspriccelhetjük egy kis olajjal is.


Előmelegített sütőben, 180-200 C°-on, 25-30 perc alatt süssük szép pirosra.

Jó étvágyat hozzá!


Max

8 megjegyzés:

Ildy írta...

Tetszik! Épp a napokban vettem kuszkuszt, köszi a receptet:)

Névtelen írta...

Hol lehet kuszkuszt venni, ami nem bio, és ezért nem olyan drága?
köszi

Max írta...

Ildy: szerintem tetszeni fog

Kedves Névtelen: én a herbáriában szoktam venni, ~550 huf/0,5 kg, de a multiknál is össze lehet vele futni.

Edit (Esc) írta...

Ez tök jó!!!! Én is szoktam, de kuszkusszal még nem probáltam.

Bianka írta...

Jó ötlet, finom lehet

szemirámisz írta...

Nagyon finom lehetett!

mandy tarragon írta...

Jó ötlet, valamelyik nap ez lesz a vacsi :)

Névtelen írta...

Fú, Max! Ez a kuszkuszos ötlet nagyon tetszik! Ki fogom próbálni majd én is :)
Tulippe

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin