Látványos formázás, ami akár lehetne egy átalakított kakaós csiga is. A pillangók óta szeretjük a megformázott péksütiket, de igazából most sikerült értékelhető fotót készíteni róla.
Egy kis pluszmunka, és máris vidámabb lesz a tízórai. Alapja az a tészta amit a buktákhoz szoktam használni. Tölteléknek az egyik felében mogyorós töltelék lett, a másik felében pedig barack lekvár és dió (dejó).
Hozzávalók a tésztához, 12 db-hoz:
- 1 dkg olaj,
- 6 dkg vaj,
- 15 dkg cukor,
- 3 dkg friss élesztő,
- 2 tojás sárgája ( kicsit felverve ),
- 30 dkg langyos tej,
- 65 dkg szitált sima liszt,
- 2 dkg só
Lágy, rugalmas tésztát dagasztunk, és hagyjuk kelni 25-30 percet. Dolgozzuk át, és osszuk 12 egyenlő részre. Nyújtsuk kör alakra, és kenjük le a töltelékkel. Tekerjük össze, és a rudat hajtsuk félbe.
Az így kapott rudat a hajtott végénél vágjuk be ollóval, és nyissuk szét. Kész a szívecske, igazítsuk egy sütőlapra. Formázzuk meg a többit is.
Rövid pihentetés után, előmelegített sütőben, süssük szép pirosra. Rácson hagyjuk kihűlni, és őrizzük, mert az illatokra előkerülnek az éhes csenőmanók!
Jó étvágyat hozzá!
Max
7 megjegyzés:
Nagyon jól néznek ki!
Gyöyörűek, isteniek lehetnek
Nagyon jo otlet! Es biztos finom is!
Marha jók lettek! Gratula!
Linkelj rá a pillangókra, hátha van még valaki, aki nem látta őket :-)
Köszönöm szépen! és teljesen abban a tudatban voltam, hogy van link. Nem volt. :-))
Ja! A link. Tudtam, hogy valamiért ismerős.
Max, ezek még szebbek, mint a régiek!
Gratulálok!
Csucsszuperek, loptam az otletet!!!
Megjegyzés küldése