Tavasz a spárga szezonja. Találunk fehéret és zöldet, vastagot (leveshez) vagy vékonyat. Ebben a receptben én a vastagabb fajtát használtam. Megpucoltam, leválasztottam a zsenge végét, az alsó, kicsit fás részt felkarikáztam, főztem belőle egy levest, össze turmixoltam, átszűrtem, és keményítővel sűrítettem, így nem veszett kárba az amúgy kidobásra ítélt része sem. A hal amit felhasználtam, egy nagyon jó minőségű pangasius (cápaharcsa) filé volt. Tiszta fehér színhús, ami a sütés alatt átpárolódik, de a tálaláskor nem esik szét.
Hozzávalók:
- 40-50 dkg pangasius halfilé
- 50 dkg spárga
- 8-10 dkg füstölt sonka
- 2 tojás
- 1-1,5 dl főzőtejszín
- 1 tubus krémsajt
- 5-8 dkg félkemény sajt
- Olaj, só, bors, citrombors, bazsalikom
A halat leöblítem, és alaposan leszárítom. A spárgát megtisztítom, és ha szükséges kettévágom. Egy hőálló tálat vékonyan kiolajozok, ebbe beleterítem a halat. Finoman sózom, borsozom és kevéske citromborsot is hintek rá. Letakarom a sonka szeletekkel, erre a spárga és egy kevéske bazsalikomot.
A tojásokat kikeverem a krémsajttal és a tejszínnel, majd ezzel nyakon öntöm a halas-spárgát. A sajtot vékonyan felszelem, és azzal beborítom a tepsit.
A sütőt 180 C-ra állítom, és középső rácson, 25-30 perc alatt készre sütöm.
Adhatunk hozzá párolt rizst vagy zöldsalátát.
Jó étvágyat hozzá!
Max
5 megjegyzés:
Jaj de kitűnő!
Valami halason töröm én is a fejemet hétvégére :-)
Írtó guszta lett :)
A te kezed alatt biztos a spárga is finom lesz. :)
Finom lett nagyon, és annyira friss és zsenge volt. Köszike!
Izgalmas
Megjegyzés küldése