2011. május 6., péntek

Spárgás-halas csőben sült

Tavasz a spárga szezonja. Találunk fehéret és zöldet, vastagot (leveshez) vagy vékonyat. Ebben a receptben én a vastagabb fajtát használtam. Megpucoltam, leválasztottam a zsenge végét, az alsó, kicsit fás részt felkarikáztam, főztem belőle egy levest, össze turmixoltam, átszűrtem, és keményítővel sűrítettem, így nem veszett kárba az amúgy kidobásra ítélt része sem. A hal amit felhasználtam, egy nagyon jó minőségű pangasius (cápaharcsa) filé volt. Tiszta fehér színhús, ami a sütés alatt átpárolódik, de a tálaláskor nem esik szét.



Hozzávalók:

-          40-50 dkg pangasius halfilé
-          50 dkg spárga
-          8-10 dkg füstölt sonka
-          2 tojás
-          1-1,5 dl főzőtejszín
-          1 tubus krémsajt
-          5-8 dkg félkemény sajt
-          Olaj, só, bors, citrombors, bazsalikom



A halat leöblítem, és alaposan leszárítom. A spárgát megtisztítom, és ha szükséges kettévágom. Egy hőálló tálat vékonyan kiolajozok, ebbe beleterítem a halat. Finoman sózom, borsozom és kevéske citromborsot is hintek rá. Letakarom a sonka szeletekkel, erre a spárga és egy kevéske bazsalikomot.



A tojásokat kikeverem a krémsajttal és a tejszínnel, majd ezzel nyakon öntöm a halas-spárgát. A sajtot vékonyan felszelem, és azzal beborítom a tepsit.



A sütőt 180 C-ra állítom, és középső rácson, 25-30 perc alatt készre sütöm.



Adhatunk hozzá párolt rizst vagy zöldsalátát.

Jó étvágyat hozzá!

Max

5 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Jaj de kitűnő!

Valami halason töröm én is a fejemet hétvégére :-)

Ami írta...

Írtó guszta lett :)

Garffyka írta...

A te kezed alatt biztos a spárga is finom lesz. :)

Max írta...

Finom lett nagyon, és annyira friss és zsenge volt. Köszike!

Bianka írta...

Izgalmas

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin