2012. december 5., szerda

Szuper melegszendvics


Őszi ételek a fázós napon, hazatérve. Meleg, telt ízű és laktató. Mi kell ennél több egy őszi/téli estén? Mondjuk egy bögre forralt bor. Vagy puncs. Vörösboros puncs, citrus darabkákkal, illatosan, egy kis narancslével feljavítva. A hangsúly a meleg, alkoholos italon van. Meg a szendvicsen. Nem én találtam fel, régebbi találmány ez, sőt a minap pont jött velem szemben a füstölt sonkás verziója. Házi kenyér vagy bagett szeletek, rá füstölt hús, arra alma majd koronaként camembert vagy brie sajt. Én most kenyérre raktam, és a Márton napi füstölt libamellet hasznosítottam. Ha sonkából készítjük, ne arra a rózsaszín, tömbösített húspépre gondoljunk, hanem az igazi, házi füstölt sonkára, vagy éppenséggel tarjára. Ami szintén nem elvetendő, az a békebeli angolszalonnával készült. Vajat nem kell alákenni, a sonkából kisült zsiradék éppen elég ahhoz, hogy ropogósra süljön a szendvicsünk. 





Hozzávalók:

6-8 szelet bagett vagy házi kenyér
15-20 dkg füstölt sonka (nekem most füstölt libamell)
2 kisebb alma
35-40 dkg camembert vagy brie sajt




Béleljünk ki sütőpapírral egy sütőlapot, a kenyereket fektessük rá. A sonkát vágjuk vékony szeletekre. Tényleg vékonyra, majdnem forgácsra, így sül jó ropogósra. Közben melegítsük elő a grillsütőt, vagy sütőt, 250 C°-ra. Terítsük el a kenyereken egyenletesen elosztva. Az almát mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk negyedekre, és a magházát távolítsuk el. Szeleteljük fel 2-3 milliméter vastagra, és helyezzük a sonkákra. Szeljük fel a sajtokat is, azt olyan 1 cm-s szeletekre, és burkoljuk be az almákat. Mehet a forró sütőbe, mire a sajt megolvad és áttetszővé válik, meg is sült a szendvics. (Bocsánat a fotókért, de este ilyen sikeredett.)
Vigyázat forró! Ne feledjük a forralt bort!

Jó étvágyat!

Max

A húst a GusztaHús biztosította, kövesd Őket a Facebook-n is.

1 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hű, ilyen már nálunk is volt, istenkirályság!

Jöhet a forralt bor is :-DD

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin