2013. február 1., péntek

Csirkés tortilla wrap (töltött tészta tekercs)


Ha egy kicsit unjuk már a szalámis zsemléket, a szalámik egyen ízét. Frissen készíthetjük ha előkészülünk, percek alatt készen vagyunk. Igazi tavaszváró, sok roppanós, friss zöldséggel.
Ha nem akarunk vesződni a hús sütéssel, vegyünk két grill csirke combot. De ha van maradék sültünk, vagy sütni készülünk, akkor süssünk egy kicsit több húst, tegyük el egy dobozba, a hűtőbe, és hét közben este el tudjuk készíteni. Tortillát is vásárolhatunk készen, de elkészíteni sem nagy ördöngösség. 

Elkészítési idő: 25-30 perc + a pihentetés



8 tortilla lap
2 csirkemell filé
½ (zöld) citrom leve
2-3 evőkanál olívaolaj
1 kis fej lilahagyma
1 uborka
1 kisebb piros kaliforniai paprika
½ fej jégsaláta
15 dkg félkemény sajt
1 kis pohár tejföl
2-3 evőkanál paprika krém
fél-fél teáskanálnyi bazsalikom, koriander és petrezselyem zöldje
Só, bors és a sütéshez olaj


A csirkehúst megmossuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. Tegyük, egy tálba szórjuk meg borssal, bazsalikommal és koriander zöldjével. Facsarjuk rá a citrom levét, öntsük rá az olajat és keverjük jól össze. Takarjuk le háztartási fóliával és tegyük félre pihenni 25-30 percre. Addig készítsük elő a zöldségeket. A hagymát karikázzuk fel, a paprikát csumázzuk ki és vágjuk csíkokra. A sajtot reszeljük le, az uborkát pedig vágjuk vékony csíkokra. A saláta torzsáját vágjuk ki, és vágjuk fel csíkokra. A tejfölt keverjük ki a paprikakrémmel.



Vegyük elő a húst, és egy serpenyőben, kevés olajon süssük meg két-három részletben a csirke húst. Szedjük egy papírtörlőre, itassuk le a felesleges olajat. A hús sütése után a vékonyra szeletelt hagymát pároljuk meg, 3-4 perc alatt.
Kenjük meg a tortillát a fűszeres tejföllel, tegyünk rá kevés hagymát, csirkehúst és szórjuk meg reszelt sajttal. tekerjük össze tölcsér alakúra, halmozzunk a salátából a tányérra, tegyük rá a tekercseket, és kanalazzunk mellé a szószból.

Jó étvágyat hozzá!

A recepthez a húst a GusztaHús biztosította, köszönjük.

Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin