2013. október 2., szerda

Vajas-citromos sült, szivárványos pisztráng

Statisztikai kimutatások alapján nagyon kevés halat fogyasztunk. Pedig egészséges, finom és csodás dolgokat lehet belőle kihozni. Talán az egyik visszatartó erő az, hogy bonyolult recepteket lehet találni. Pedig a hal az egyszerűséget kívánja.




Egy régebbi recept kicsit átalakított változata, de nem csak pisztránggal készíthetjük. Lényege, hogy friss halat használjunk, és lehetőleg tömör húsút.
Jól illik hozzá a zöldsaláta és a pirított baguette, a vajas citromba mártogatva.

Hozzávalók:
4 db tisztított pisztráng
2 citrom
2 ág rozmaring
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál vaj
só, (citrom) bors, liszt

1.Öblítsük le a halat, töröljük szárazra, és sózzuk meg, kívül-belül. A rozmaring leveleket tépjük le a szárról.
2. A sütőedénybe tegyük bele a vajat, és a rozmaring szárát is. Melegítsük elő a sütőt, 200 fokra, az edényt tegyük be, hogy a vaj megolvadjon. Ha már folyékony, vegyük ki.
3. A fokhagymát, a rozmaring levelet vágjuk apróra, keverjük hozzá a citromos borsot. A keverékkel kenjük be a hal belsejét. Az egyik citromot karikázzuk fel, tegyünk belőle a hal belsejébe, de tartsunk meg pár szeletet.



4. A másik citromot facsarjuk ki, és keverjük az olvasztott vajhoz. A halat hintsük meg liszttel, mindkét oldalát, majd forgassuk bele a citromos vajba és fektessük bele. Tegyünk rá a citromkarikákból, és tegyük a meleg sütőbe.
5. Süssük 200 fokon 20 percet, majd emeljük fel a hőfokot 230 fokra, é süssük még 10 percet.
6. Tálaláskor a bőrét húzzuk le, és adjuk hozzá a sült citromot.

Jó étvágyat hozzá!


Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin