2014. március 2., vasárnap

Tavaszi zöldség röszti

Lassan kifelé ballagunk a télből, megérkeztek azok a napok, mikor egyre többször süt ki a napocska. Ilyenkor az emberi szervezet egyre jobban kívánja a tavaszi, zöldséges ételeket. Ez ugyan még mirelit keverékből készült, tele színnel, vidámsággal és frissességgel. Készíthetjük friss zöldségből, de érdemes akkor is egy kicsit előre párolni.
 Fogyaszthatjuk főzelékhez köretnek, de sült hús mellé is finom.

Elkészítési idő: 60-65 perc

50 dkg mirelit zöldség keverék
1 közepes burgonya (pl. Démon)
2 db tojás
4-5 evőkanál liszt

só és bors, olaj a sütéshez



Fotó: Szeiler Gábor


1. A zöldséget kevés sós vízben megpároljuk, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A burgonyát lereszeljük apróra.
2. Keverjük össze a reszelt burgonyát a zöldséggel a tojással, sózzuk és borsozzuk. Adjunk hozzá annyi lisztet, hogy kanállal formázható legyen.
3.Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, és abba tegyünk egy-egy kanálnyi masszát, lapítsuk el, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Ne legyen forró az olaj, mert akkor gyorsan sül a széle, és a közepe nyers marad. Szedjük papírtörlőre, és itassuk fel a felesleges olajat.

Jó étvágyat hozzá!

 Használjunk megbízható, magyar (lehetőleg keszthelyi) burgonyát a főzéshez-sütéshez.
Max

A receptet a Burgonyakutató Intézet támogatta, köszönjük. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin