2014. július 3., csütörtök

Rakott sonkás-joghurtos galuska

Lusta asszony galuskájának hívják a joghurtos/aludttejes főtt tésztát. Gyorsan elkészíthető tészta, nem fog főzés közben megkeményedni, és szép apró galuskát tudunk készíteni. Könnyen és gyorsan elkészíthető egytálétel. Tökéletes vendégvárós estékre, beszélgetős-fröccsözős társaságnak, jól csúszik hozzá a rozé fröccs.


Elkészítési idő: 65-70 perc



Galuska:
30 dkg liszt
25 dkg joghurt
2 tojás
1 mokkáskanálnyi só

25-30 dkg túró
2-3 dl tejföl
12-15 dkg Gusztahús füstölt sonka vagy füstölt, húsos szalonna
1 csokor petrezselyem zöld

1 evőkanálnyi zsír



1. A tojást kicsit habosra keverjük a sóval és a joghurttal, majd hozzá keverjük a lisztet. Híg tésztát készítsünk. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
2. A joghurtos galuskát forrásban levő, sós vízbe szaggatjuk, de ne egyszerre, hanem 4-5 részletben. Ha feljönnek a galuskák a víz tetejére, még 2-3 percet főzzük, majd szűrőkanállal szedjük ki.
3. Zsírozzunk ki egy sütőedényt, abba terítsük el a galuskát. Morzsoljunk rá a túróból, és terítsünk el a csíkokra vágott, füstölt szalonnából. Tegyünk rá pár kanálnyi tejfölt, majd jöhet a következő galuska réteg is. A tetejére is tegyünk túrót és szalonnát, majd a maradék tejföllel locsoljuk meg.
4. Forró sütőben süssük 20-25 percet, míg jó ropogós lesz. Tálalás előtt szórjuk meg durvára vágott petrezselyem zölddel.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a Gusztahús biztosította, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin