2014. november 24., hétfő

Vörös curry krémleves (tejmentes)

A vörös/piros curry paszta (Thai Red Curry Paste) az egyik legnépszerűbb alapkrém a Thai konyhában, ebben a verzióban elkészíthetjük a saját alapunkat. Ez a változat egy kicsit a leegyszerűsített recept, de azt gondolom, megéri a fáradságot. Az alapanyagok egy vidéki városban is beszerezhetőek, és sokkal finomabb,mint a konzerv változata.
Természetesen a vörös curry paszta megvásárolható a delikátesz üzletekben, abból is elkészíthetjük.


Elkészítési idő: 30-35 perc



2-3 dl paradicsomlé
2 dl kókusztej
1 kisebb friss gyömbér csíkokra vágva
10-15 dkg üvegtészta
1 kisebb fehér hagyma
1 evőkanál Chili paprika pehely
1 evőkanálnyi (mogyoró) olaj
1-2 evőkanálnyi halszósz
1 evőkanálnyi barnacukor
1 evőkanálnyi citromlé
1-2 teáskanálnyi szójaszósz
1 teáskanálnyi őrölt gyömbér
1 teáskanálnyi őrölt kömény
1 mokkáskanálnyi őrölt koriandermag
1 mokkáskanálnyi őrölt citromfű
1 csipet fahéj
só és bors






1. Kevés felforrósított olajon pirítsuk le a Chili pelyhet, a barnacukorral, az őrölt gyömbérrel, a citromfűvel, a koriander maggal és az apróra vágott fehér hegymával.
2. Adjuk hozzá a csíkokra vágott friss gyömbért, a köményt, és a fahéjat. Keverjük össze jól, pár pillanatig pirítsuk, majd ízesítsük be a halszósszal, citrommal és a szója szósszal.
3. Sózzuk és borsozzuk, majd öntsük fel a paradicsomlével. Kis lángon főzzük 3-4 percet, majd öntsük fel 1 liter vízzel.
4. Forraljuk össze, öntsük fel a kókusztejjel, tegyük bele az üvegtésztát, majd kis lángon főzzük 4-5 percet.
Tálaláskor tegyünk a tetejére apróra vágott hagymát.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a őszi Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin