Virágzik a levendula, divatos, jól mutat bögréken, szappanban vagy
éppen szörpben (bár ezzel vannak fenntartásaim). De vajon ezen túl is van élet?
Van. Ha megtaláljuk az összhangot, nem tolakodóan, de mégis jelen van.
Kekszben, krémekben ízesítőként. Van két cukor keverékünk, barnacukorral, ez a
teához tökéletes, vagy porcukorral, ami krémek, kekszek, mázak ízesítésére szolgál.
Mindenképpen figyeljünk a felhasználásnál, itt tényleg igaz, a kevesebb több.
Elkészítési idő: 15-20 perc + a pihentetés
30-40 dkg barackbefőtt
25 dkg mascarpone
2-3 teáskanálnyi levendulavirág vagy levendulás barnacukor/levendulás porcukor
díszítéshez barack és levendulavirág
1. A barack levét leszűrjük, és a levendula virággal összemelegítjük.
Nem kell forralni, csak felmelegíteni, míg elkezd gyöngyözni, ekkor zárjuk el
az energiát. Hagyjuk kihűlni.
2. Szűrjük le a levet, 2-3 evőkanálnyival keverjük ki a mascarponét. A
többi levet a gyümölcs felével, pürésítsük össze. A maradék barackot vágjuk
kockákra.
3. Tegyünk a tálkák aljába a kockázott barackból, erre osszuk el a
mascarpone krém 2/3 részét.
4. Kanalazzuk rá a pürét, arra pedig a maradék krémet. Díszítésként
tehetünk a tetejére pár kocka barackot és levendulavirágot.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése