2018. november 2., péntek

Gyors csirkeleves


Ősz van, jönnek a hűvösebb esték, és a szürke borongós napok. Jólesik az embernek ilyenkor egy csésze, forró leves, de lehetőleg „tasak” nélkül. Húslevest lehet főzni egyszerűen, és kevesebb idő alatt is. Nem kell csodadolgokra gondolni, csupán a húst kell előkészíteni, megválasztani. Ehhez a recepthez a csirkecomb filét választottam.




Elkészítési idő: 30-35 perc,

1-1,2 liter hús alaplé (lehet kockából is)
2-3 csirkecomb filé
2 kisebb sárgarépa
1 kisebb gyökérzöldség
1-1 darabka zeller és karalábé
só, bors, aprított petrezselyem zöldje
kevés olaj/zsír a főzéshez



1. Hámozzuk meg a zöldségeket, vágjuk karikákra. Kevés olajat/zsiradékot melegítsünk, pirítsuk meg benne a csirkecombok egyik oldalát. Sózzuk, borsozzuk, fordítsuk meg a húst és adjuk hozzá a zöldségeket. Pirítsuk pár percet, hintsük meg vágott petrezselyem zöldjével.
2. Öntsük fel a húslével, forraljuk fel és lassan forralva, főzzük 18-20 percig. Tálalás előtt a húst vágjuk csíkokra, és úgy tegyük a tányérba, arra kanalazzuk a levest.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin