2018. november 23., péntek

Kókusztejes zöldség curry, lepénykenyérrel


Szeretem az egzotikus ételeket, nagy kíváncsisággal tanulmányozom az indiai konyhát. A fűszeressége, a zöldségek változatos felhasználása, és alkalmankénti húsmenetességet. A nagy kedvenc a curry, a fűszeres-tüzes ragu, amit a kókusztej selymessége tesz teljessé. Nem kell túlbonyolítani, inkább azt mondom, játszunk a fűszerekkel.



Elkészítési idő: 40-45 perc,

4 dl kókusztej
30-40 dkg édesburgonya
20-30 dkg sárgarépa
20-30 dkg karfiol
15-20 dkg karalábé
1 teáskanálnyi curry fűszerkeverék
1 mokkáskanálnyi kurkuma
1 mokkáskanálnyi cukor
só, aprított petrezselyem zöldje
kevés olaj a főzéshez, a tálaláshoz lepénykenyér


1. Hámozzuk meg a zöldségeket, vágjuk darabokra, a karfiolt bontsuk szét rózsákra, a törzsét is karikázzuk fel. Kevés olajat melegítsünk, pirítsuk meg benne a zöldségeket. Hintsük meg a curry fűszerrel és a kurkumával, forgassuk össze és 1-2 perc pirítás után öntsük fel 2-3 dl vízzel.
2. Főzzük közepes lángon 15-20 percet, míg a zöldség megpuhul. Öntsük fel a kókusztejjel és pár percig még főzzük, és tálalhatjuk is. A lepény kenyereket egy száraz serpenyőben oldalanként 1-1,5 perc alatt melegítsük fel tálalás előtt.



Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin