2018. november 17., szombat

Mázas harcsa szendvicsben


Divatosak a Street Food laktató szendvicsei, különböző töltött tésztái, lepényei. Miért ne készíthetnénk ezt mi is el otthon? Akár egy ilyen halfilét elkésztve egy izgalmas szendvicsnek. A töltelék a fantáziánkra van bízva, legyen benne ropogós, puha és szaftos. A krémsajttal kikent tészta megakadályozza, hogy elnyelje a szaftot, mártást. 



Elkészítési idő: 25-30 perc,

60-70 dkg (afrikai) harcsafilé
20-25 dkg saláta keverék
10-15 dkg BBQ mártás
4-6 bagett
4-5 evőkanál krémsajt
1-2 evőkanál olaj
2 teáskanálnyi hal fűszerkeverék
só, aprított petrezselyem zöldje, vagy metélőhagyma, paradicsom, paprika

1. Vágjuk fel a halakat kétujjnyi széles darabokra, sózzuk, fűszerezzük meg, és hagyjuk pihenni pár percet. A krémsajtot keverjük ki az aprított zöldfűszerrel. Kevés olajon süssük meg a halfilé egyik oldalát 2-3 perc alatt, majd fordítsuk meg, és kenjük meg a tetejét a mártással. Süssük ezt az oldalát is 3-4 percet, majd tegyük egy tányérra, és az alsó felét is kenjük be a mártással.
2. Vágjuk a bagetteket félbe, pirítsuk meg, és kenjük meg mindkét belső oldalát a fűszeres krémsajttal. Halmozzunk bele salátát, arra tegyünk halfilét. Arra is tegyünk salátát, paprika és paradicsom szeleteket.



Tipp és trükk: Ha előző nap elkészítjük, tekerjük szorosan háztartási fóliába, és hűvös helyen tároljuk, majd tálalás előtt, grill sütőben melegítsük át.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin