2019. február 19., kedd

Francia tejszínes fokhagyma krémleves


Amikor egy leveshez nem kell tasak. Elképesztő, hogy mi mindent fordítanak le az élelmiszergyártók az instant megoldásra. Azt hiszem, ami nagyon meglepő volt számomra, az a bögrés-mikrós süti volt. Szóval azért ahhoz nem kellett különösebb gasztronómiai tudás, de mégis sikerült egy alutasakot köré varázsolni. Nyilván, tudja a multi, hogy mibe feccöl bele súlyos pénzeket. Ki van ez találva, biztosan látják azt a vásárló közönséget, aki meg is fogja venni.
Nos, akkor itt egy leves, amihez nem kell semmi különös tasak, csak egyszerűen el kell készíteni.



Elkészítési idő: 20-25 perc

12-15 dkg száraz kenyér
6 dl zöldség alaplé (készülhet kockából is)
4 dl tejszín
6-8 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só, bors, kömény



1. Lassan melegítsük fel az olajat kis lángon, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát. Kevergetve pároljuk meg, sózzuk és borsozzuk. A kenyeret vágjuk kockára, adjuk a fokhagymához, kevergetve pirítsuk meg. öntsük fel a zöldség lével. Ízesítsük tetszés szerint a köménnyel és főzzük 10-12 percet.
2. Adjuk hozzá a tejszínt, pár percet főzzük, majd egy bot mixerrel dolgozzuk össze.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


1 megjegyzés:

Anikó írta...

A kedvenc levesem, én köményt nem adok hozzá, inkább sok petrezselyemzöldet, de valami isteni leves,van hogy szeletben pirítom meg a toastkenyeret, majd egy fokhagymagerezddel jól bedörzsölöm és eztán kockázom a levesre feltétnek, ezenkívül készítem magyaros variációban is /pirospaprikásan, tejfölösen,rengeteg fokhagymával, leginkább amikor a második egy tésztaétel és a frissen gyúrt tészta főzőlevével öntöm fel, ilyenkor a főtt tésztából rakok egy keveset a levesbe betétnek/ :-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin