2019. április 30., kedd

Burgonyás-kukoricás krémleves


Még van a régi burgonyából, így ismét itt egy leves. Ez ismét egy húsmentes, könnyű zöldség leves. Azt gondolom, változatosan is lehet leveseket készíteni, ne csak a húsleves, gulyás  és társaiban gondolkozzunk.



Elkészítési idő: 30-35 perc

50-60 dkg édes csemegekukorica (mirelit)
1 l zöldség alaplé (készülhet kockából is)
4 dl tejszín
3-4 kisebb burgonya, hámozva
1 kisebb piros paprika (chili, kápia, kaliforniai)
1 kisebb fehér hagyma
1-2 evőkanál liszt vagy rizsliszt
2 evőkanál olaj
só, bors, petrezselyem zöldje



1.Forrázzuk le a kukoricát, a hagymát, a paprikát és a burgonyát vágjuk kis kockákra. Kis energián, kevergetve pároljuk üvegesre a hagymát, sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a leszűrt kukoricát, a paprikát, és kevergetve pirítsuk.
2. Hintsük meg a liszttel és pár perc pirítás után öntsük fel a zöldség lével. Ízesítsük tetszés szerint a petrezselyem zöldjével, és főzzük 20-25 percet. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, és pár percet főzzük. Tálaláskor hintsük meg aprított petrezselyem zöldjével.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin