"étteremátalakítás" /miner help/
Ahogy ígértem, itt a folytatása a burek készítésnek.
Ez a töltelék már egy kicsit hasonlít a tradicionális ízekre. Egy fetás-joghurtos-friss sajtos egyveleg, sok-sok zöld fűszerrel és olíva olajjal.

Hozzávalók, (egy 25 cm-es, 4 cm mély, kerek formához):
2 cs (8 db-os) réteslap
20-25 dkg feta/krémfehér sajt
20-25 dkg friss sajt (ricotta) vagy sovány túró
1 tubus krémsajt
1-1,5 dl joghurt/főző tejszín
3 tojás
só, bors, olaj
zöldfűszerek: petrezselyem, bazsalikom, medvehagyma (ezek lehetnek szárítottak is)
Kikeverem a tojást a joghurttal, ízesítem, belemorzsolom a fetát, és a ricottát is belekeverem. Ne legyen túl sűrű, mert akkor nem terül el szépen a réteslapon. Nem is kell simára keverni, szépen mutat a tésztában ha csomós a túró és a ricotta. A sóval finoman bánjunk, mert a feta sós lében érlelt, és könnyen lehet tenger ízű az étel.
A tál kibélelése és a töltelék elkészítése ugyanúgy mint az előző burek receptben. Bőségesen olajozzuk, meg fogja hálálni.
Ízesíthetjük: kaporral, mentával, oregánóval, petrezselyemmel de akár pirospaprikával/paprikakrémmel is.
Kíváló borkorcsolya vagy kirándulós étel, jól illik hozzá egy friss (ecetes)saláta.
Jó étvágyat hozzá!
7 megjegyzés:
Na, ez lenne az én kedvencem:)
A görögöknél reggelire ilyesmit ettünk....
ha megengeded ezt a kis kiegészítést:
http://gasztronauta.blogter.hu/331362/burek_es_joghurt
Már látom, elhamarkodott volt az előző kommentem.
Annyit azért megjegyeznék, hogy nem vagyok emberke. És az, aminek a receptjét közreadtad, az egyik sem burek, csak olyan burek-féle, olyan jó lesz "helyette".
Viszont a neten fellelhető receptek közül kétségkívül a használhatóbbak közé tartoznak. Még akkor is, ha semmi közük a burekhoz.
Kedves Gasztronauta!
Ha valami gondot okoz a megszólítás, bocsi javítom, bár az első részben a TanultKollégám jelzővel illettelek, arra elfelejtettél reagálni.
Mint ahogy kifejtettem, sok mindennek nincs közelebbi kapcsolata az ősökkel, de erre már az elején fel is hívtam a figyelmet.
Próbáltam egy olyan receptet közre adni, amit akár vidéken, a sarki közértből beszerezhető anyagokból is el lehet készíteni.
Kedves Max!
Én még Bulgáriában ettem bureket, de az kb 1,5ujjnyi vastag hosszú csíkokban volt feltekerve és kisütve. Vajon ez a töltelék, vagy a másik receptben lévő nem lenne túl híg az ilyen fajta elkészítéshez? Mit javasolsz? Olyan fincsi volt joghurtba mártogatva, harapva megenni. A te módszered sem lehet rossz (jól néz ki a képeken) és biztos macerásabb így megcsinálni,de szerintem megéri...:)) Vélemény?? Kriszti
Kedves Kriszti! A töltelék maradhat, csak hagyd el a joghurtot, így kevésbé lesz híg. Tájegységenként/házanként eltérő a burek, ez az egyszerűbb változat.
Kedves Kriszti! A töltelék maradhat, csak hagyd el a joghurtot, így kevésbé lesz híg. Tájegységenként/házanként eltérő a burek, ez az egyszerűbb változat.
Megjegyzés küldése