étteremátalakítás/miner help/
A másnapos/beteges gyomrok népi gyógyászati ezköze. Kicsit savas, de mégis nyugtató íze sokat javít a helyzeten.
Kicsit készülve a Soma ballagására, illetve az azzal járó megpróbáltatásokra, főztem egy adaggal.
Hozzávalók:
35-40 dkg savanyú káposzta
5-6 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
10-12 dkg parasztkolbász
kb. 1 l húsalaplé, vagy víz és leveskocka
2-3 ek tejföl
2 ek liszt
só, bors, olaj, fűszerpaprika
petrezselyem zöldje, kömény, babérlevél
A szalonnát felkockázom, és egy kis olajon zsírjára pirítom. A káposztát közben lecsepegtetem, ha nagyon savanyú, akkor hideg vízben egy kicsit leöblítem.
A hagymát apróra vágom, és a szalonnával üvegesre pirítom. A káposztát apróra vágom, és az alaphoz adom.
Kicsit lepirítom, lehúzom a tűzről, és megszórom 1 tk fűszerpaprikával. Felöntöm egy deci vízzel, és tovább dinsztelem. Felengedem a lével, teszek bele 3-4 db babérlevelet, egy kis köményt. Sózom, borsozom, és lassú tűzön főzöm félkeményre a káposztát.
Közben a kolbász héját lehúzom és félkarikákra szeletelem.
Hozzá adom a kolbászt és készre főzöm. Tejfölt a liszttel és egy kis vízzel kikeverem, és behabarom vele a levest. Alaposan kiforralom. Ha savanyúbbnak szeretnénk egy kis ecettel vagy citromlével ízesíthetjük.
Forrón, egy karéj fehérkenyérrel tálaljuk.
1 megjegyzés:
he-he!! Milyen megpróbáltatások lesznek Soma ballagásán? Kiisszátok a vázából a vizet??? :)))
Vidám és szép napot!!!
Megjegyzés küldése