2009. április 8., szerda

"8 perces" pizza serpenyőben....

Megint egy recept Barátomtól, Fedit-től, romániából. Fedittel sok-sok finomság receptjét cseréltük ki, vitattunk meg. A legemlékezetesebb talán a pudingos babák receptje volt.

Most pedig ezt küldte, egy rövid magyar fordítással.

Tehát 8 perces pizza, (teflon)serpenyőben. A cím sokat sejtet, hát még a végeredmény!
Fontos kellék a megfelelő méretű, fedeles teflon serpenyő, és egy jó pizza tészta recept. Ehhez most a saját tészta receptünket használtam.




Tészta (4 db, kb. 25-28 cm-es pizzához):

6 ek (80 gr) olaj

20 gr só

20 gr cukor

25 gr élesztő

320 ml víz

650 gr liszt (BL55)



Kenyérsütőgépes verzió:

érkezési sorrendben az anyagok az üstbe, tészta programon indítom, és ha végez a dagsztással (ez kb. 50 perc), kikapcsolom a gépet, kiveszem a tésztát kelni, egy tálba teszem, megszórom liszttel és letakarom. 

Kézi verzió:

Az alapanyagokból a kézi robotgéppel kidagasztom, majd ha megfelelő a tészta állaga, megszórom liszttel, és letakarom.

Hagyom 30-40 percet hagyom pihenni. 



Előmelegítem kis energián a serpenyőt, közben a tésztát átgyúrom, 4 részre osztom, és az elsőt kinyújtom(jó vékonyra!!). Ha a fedő is átforrósodott, akkor beleterítem a tésztát, vissza teszem a fedőt, és így sütöm 4 percet.



Ha már kezd hólyagosodni, akkor egy lapáttal megemelem, megnézem a szinét, és megfordítom. Jöhet rá a pizza krém, a sajt és a többi feltét izlés szerint.



Vissza a fedőt, és sütöm újabb 4 percig.



Komment: veszélyes a recept!!! Teljesen függővé vált a család. Ma ez volt a vacsora, de ilyen legyen holnap az ebéd is.....

Nagyon jó az állaga, és tényleg kész van 8 perc alatt.

Köszönjük Feditnek és a román Laura kollégának ezt a pompás receptet.

15 megjegyzés:

Edit írta...

Jaj, ugy orulok, hogy tetszik!
Nalunk is ez volt a vacsora, pillanatok alatt kesz lett, ugyanis a teszta elore le volt fagyasztva. Neki kell fogjak kelttesztat gyartani a hutonek. :-)

Limara írta...

Piizát akartam vacsira, kipróbálom ezt! Köszönet érte! :))

trinity írta...

Max, Edit:
mentem:)))
Nagyon klassz!!!

Fruzska írta...

Max nagyon guszta. Tudod honnan ismerős ez a recept? Mikor még fiatal házas asszonyka voltam immáron 14 éve, akkor jött ki a Főzzünk magabiztosan lefűzhető recept sorozat. Ott olvastam erről a jó kis pizzáról.

Névtelen írta...

Na, most jól becsapódtam. 50 perc dagasztás, 30-40 perc kelesztés PLUSZ 8 perc... Hát ez nem túl gyors. Irány a fagyasztó!

szarvasmici írta...

Szerintem én is tudom mit eszünk ma vacsira. ;)

szarvasmici írta...

Na ezt most úgy rontottam el, hogy csak na! De most, hogy átolvastam látom már, hogy mi volt a baj. Nagy lángon forrósítottam a serpenyőt, és nem fordítottam meg a lapot... Szerintem sejted mi lett a vége. A maradék tésztát már a sütőben sütöttem, és szuper lett, pont olyan pizzák jöttek ki, mint amit a kedvenc helyünkről szoktunk rendelni! Na egy vevővel kevesebb lesz mostantól ott is! :)
De azért legközelebb újra megpróbálom ezt a serpenyős verziót is.

max írta...

Edit: nagyon szuper, köszike!!!

Mici: ne add fel, nagyon jóóóó recept!

Limara: várom a beszámolót:)

Trinity: ment és készít:)

Fruzska: látod nincs új a nap alatt!

Kedves Névtelen: az idő a pizza sütésére vonatkozik, de Jamie Olivernek van egy rapid pizza receptje, próbáld ki azzal.

Névtelen írta...

Megint én vagyok, a névtelen (aki Móni, de nincs jelentõsége), és szeretnék még kérdezni. Nekem nincs kenyérsütõ gépem, azért vagyok tudatlanka, szóval miért 50 perc a dagasztás? Ennyi ideig nyomorgatja a tésztát, vagy már kelesztés is van benne? Tehát ha kézzel csinálom, akkor "rendesen", kétszer kelesztem? Köszi, ha válaszolsz :)

max írta...

Kedves Névtelen(aki Móni!):

a kérdés jó, és nagyon szívesen válaszolok:

kenyérsütő gép: a tészta program, 1 ó 50 p, ebből az első 50 p a tészta készítés. Ebben van 18-25 p előmelegítés/várakozás, majd dagasztás, de csak egyszer.

Kézzel/kézi robotgéppel: kb-12-15 perc alatt össze lehet dolgozni a megfelelő állagú tésztát.

Miért a kenyérsütő?
-kényelem
-nagyon jó minőségű tésztát lehet vele elő állítani
- nem kell vele különösen foglalkozni, mellette állni.

Kelesztés: ha úgy nézzük 2x dagasztod és 2x keleszted mindkét esetben, mert amikor kiveszed a tálból ás átdolgozod, formázod az is dagasztás.

Remélem nem voltam túl bonyolult:)

Kérdezz nyugodtan segítek. max

Fruzska írta...

Köszönöm Max, hogy állandó olvasóm lettél:)))))))))

Gabriella írta...

Ez tényleg nagyon ötletes recept.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.

Belly írta...

Szia!

Laura az egyik kedvencem,amit ő készít az biztos jó.Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok nektek.

Limara írta...

Remek volt, pikk-pakk elfogyott! Köszönöm a receptet! :))

Mézigörl írta...

Én is kipróbálom! Istenien néz ki! :))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin