Megint egy recept Barátomtól, Fedit-től, romániából. Fedittel sok-sok finomság receptjét cseréltük ki, vitattunk meg. A legemlékezetesebb talán a pudingos babák receptje volt.
Most pedig ezt küldte, egy rövid magyar fordítással.
Tehát 8 perces pizza, (teflon)serpenyőben. A cím sokat sejtet, hát még a végeredmény!
Fontos kellék a megfelelő méretű, fedeles teflon serpenyő, és egy jó pizza tészta recept. Ehhez most a saját tészta receptünket használtam.
Tészta (4 db, kb. 25-28 cm-es pizzához):
6 ek (80 gr) olaj
20 gr só
20 gr cukor
25 gr élesztő
320 ml víz
650 gr liszt (BL55)
Kenyérsütőgépes verzió:
érkezési sorrendben az anyagok az üstbe, tészta programon indítom, és ha végez a dagsztással (ez kb. 50 perc), kikapcsolom a gépet, kiveszem a tésztát kelni, egy tálba teszem, megszórom liszttel és letakarom.
Kézi verzió:
Az alapanyagokból a kézi robotgéppel kidagasztom, majd ha megfelelő a tészta állaga, megszórom liszttel, és letakarom.
Hagyom 30-40 percet hagyom pihenni.
Előmelegítem kis energián a serpenyőt, közben a tésztát átgyúrom, 4 részre osztom, és az elsőt kinyújtom(jó vékonyra!!). Ha a fedő is átforrósodott, akkor beleterítem a tésztát, vissza teszem a fedőt, és így sütöm 4 percet.
Ha már kezd hólyagosodni, akkor egy lapáttal megemelem, megnézem a szinét, és megfordítom. Jöhet rá a pizza krém, a sajt és a többi feltét izlés szerint.
Vissza a fedőt, és sütöm újabb 4 percig.
Komment: veszélyes a recept!!! Teljesen függővé vált a család. Ma ez volt a vacsora, de ilyen legyen holnap az ebéd is.....
Nagyon jó az állaga, és tényleg kész van 8 perc alatt.
Köszönjük Feditnek és a román Laura kollégának ezt a pompás receptet.
13 megjegyzés:
Jaj, ugy orulok, hogy tetszik!
Nalunk is ez volt a vacsora, pillanatok alatt kesz lett, ugyanis a teszta elore le volt fagyasztva. Neki kell fogjak kelttesztat gyartani a hutonek. :-)
Piizát akartam vacsira, kipróbálom ezt! Köszönet érte! :))
Max, Edit:
mentem:)))
Nagyon klassz!!!
Max nagyon guszta. Tudod honnan ismerős ez a recept? Mikor még fiatal házas asszonyka voltam immáron 14 éve, akkor jött ki a Főzzünk magabiztosan lefűzhető recept sorozat. Ott olvastam erről a jó kis pizzáról.
Na, most jól becsapódtam. 50 perc dagasztás, 30-40 perc kelesztés PLUSZ 8 perc... Hát ez nem túl gyors. Irány a fagyasztó!
Edit: nagyon szuper, köszike!!!
Mici: ne add fel, nagyon jóóóó recept!
Limara: várom a beszámolót:)
Trinity: ment és készít:)
Fruzska: látod nincs új a nap alatt!
Kedves Névtelen: az idő a pizza sütésére vonatkozik, de Jamie Olivernek van egy rapid pizza receptje, próbáld ki azzal.
Megint én vagyok, a névtelen (aki Móni, de nincs jelentõsége), és szeretnék még kérdezni. Nekem nincs kenyérsütõ gépem, azért vagyok tudatlanka, szóval miért 50 perc a dagasztás? Ennyi ideig nyomorgatja a tésztát, vagy már kelesztés is van benne? Tehát ha kézzel csinálom, akkor "rendesen", kétszer kelesztem? Köszi, ha válaszolsz :)
Kedves Névtelen(aki Móni!):
a kérdés jó, és nagyon szívesen válaszolok:
kenyérsütő gép: a tészta program, 1 ó 50 p, ebből az első 50 p a tészta készítés. Ebben van 18-25 p előmelegítés/várakozás, majd dagasztás, de csak egyszer.
Kézzel/kézi robotgéppel: kb-12-15 perc alatt össze lehet dolgozni a megfelelő állagú tésztát.
Miért a kenyérsütő?
-kényelem
-nagyon jó minőségű tésztát lehet vele elő állítani
- nem kell vele különösen foglalkozni, mellette állni.
Kelesztés: ha úgy nézzük 2x dagasztod és 2x keleszted mindkét esetben, mert amikor kiveszed a tálból ás átdolgozod, formázod az is dagasztás.
Remélem nem voltam túl bonyolult:)
Kérdezz nyugodtan segítek. max
Köszönöm Max, hogy állandó olvasóm lettél:)))))))))
Ez tényleg nagyon ötletes recept.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.
Szia!
Laura az egyik kedvencem,amit ő készít az biztos jó.Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok nektek.
Remek volt, pikk-pakk elfogyott! Köszönöm a receptet! :))
Én is kipróbálom! Istenien néz ki! :))
Megjegyzés küldése