Párbeszéd a konyhából:
-kicsi tésztát csináljak vagy nagyot?
-nagyot!!
hopp egy kiló liszt:)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEganaGPptGrPuz_GuN4K-n6Fq6FF2alaWWIghUu4jpqQCXjXkbS3IC3rmOJzAswKA8DxYXQsfhCe4odp4osg5Jx4pzsnAYdBAbudN-ncRdAr1CDyUbs09OUOpwgkk3lmNSEXhYL-MvelYc/s400/K%C3%A9p+241.jpg)
Recept: ennek a duplája.
Cicaanya módosítása: A kész, megkelt tésztát 5-6 darabra vágjuk és egyesével a kívánt vastagságú lapnak nyújtjuk. Utána egy pizzavágóval vékony csíkokra vágjuk, majd azt sodorjuk ki, és formázzuk.
És ha a végén nagyon unjuk a formázást, jöhetnek a rudak.
Még egy kis módosítás: a sütés utáni sós kencével megkenve, visszateszem még a sütőbe, 2 percre, így kellőképpen megköt.
Készült duci, klasszikus és rúd.
6 megjegyzés:
Hopp ide nekem egy kicsit, egy nagyot, egy rudat :-D aztán ezt így lehet ismételni még egy párszor :-)
Manó itt ül mellettem és vacsorázik: "azt a perecet ki sütötte? hol van Max bácsi? a fagyizóban van Max bácsi" :-D
Igen megyek reggel fagyit csinálni.
Látom, elkapott az örvény :-)
Tervezem én is a nagyméretű perecet, amit a vásárokban lehet kapni!
Szuper és gyönyörüek! :)))
Rúdban is jó és gyorsabb...
Ejj Viki,
még most is az Örvény hatása alatt...:))))
Ha jó vékonyra csinálod, akkor olyan ropogós lesz, mint a régi perecek.
Van nálunk egy albán pékség, azoknál van rúd, mindig azt szoktam enni, azt próbáltam utánozni.
Megjegyzés küldése