2009. április 24., péntek

Rúd és perec

Párbeszéd a konyhából:

-kicsi tésztát csináljak vagy nagyot?

-nagyot!!

hopp egy kiló liszt:)



Recept: ennek a duplája.



Cicaanya módosítása: A kész, megkelt tésztát 5-6 darabra vágjuk és egyesével a kívánt vastagságú lapnak nyújtjuk. Utána egy pizzavágóval vékony csíkokra vágjuk, majd azt sodorjuk ki, és formázzuk.
 


És ha a végén nagyon unjuk a formázást, jöhetnek a rudak.



Még egy kis módosítás: a sütés utáni sós kencével megkenve, visszateszem még a sütőbe, 2 percre, így kellőképpen megköt.



Készült duci, klasszikus és rúd.

6 megjegyzés:

Garffyka írta...

Hopp ide nekem egy kicsit, egy nagyot, egy rudat :-D aztán ezt így lehet ismételni még egy párszor :-)
Manó itt ül mellettem és vacsorázik: "azt a perecet ki sütötte? hol van Max bácsi? a fagyizóban van Max bácsi" :-D

Max írta...

Igen megyek reggel fagyit csinálni.

Chef Viki írta...

Látom, elkapott az örvény :-)

Tervezem én is a nagyméretű perecet, amit a vásárokban lehet kapni!

Ancsika írta...

Szuper és gyönyörüek! :)))

trinity írta...

Rúdban is jó és gyorsabb...

Ejj Viki,
még most is az Örvény hatása alatt...:))))

Max írta...

Ha jó vékonyra csinálod, akkor olyan ropogós lesz, mint a régi perecek.
Van nálunk egy albán pékség, azoknál van rúd, mindig azt szoktam enni, azt próbáltam utánozni.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin