2009. július 5., vasárnap

Lángos és virslis lángos

Balatoni nyári "fíling". Lángos és virslis lángos. Kicsit más recept, mert ez egy lágy kenyér tésztából készül.
Sajnos a lángos abba az ételcsoportba tartozik, amit csak olajban lehet kisütni. Ha esetleg ezzel van probléma, készítsük sütőben, parasztlángost(langallót).
Nyújtsuk ki tenyérnyi darabokra, és forró sütöben süssük szép pirosra.
A reszelt sajt és a fokhagymás tejföl erre is kíváló.



Tészta:

2 dkg só

2 dkg cukor

2 dkg olaj

3 dkg élesztő

390 gr víz

700 gr liszt

Készítünk belőle egy lágy kenyér tésztát, és kelesztjük 35-40 percet.




Süssük elő a virsliket, így nem fogják szét nyomni a tésztát.



Nyújtsuk ki szép vékonyra a tésztát, vágjuk fel, és burkoljuk bele a virsliket.



Az olajat melegítsük fel, és süssük szép pirosra a tekercseket. Biztosan átsül, ha a két végét nem zérjuk le teljesen.



A maradék tésztát is készítsük elő, és süssük ki.



Ehetjük mustárral, de tejföllel is nagyon finom.





Megéri a családnak otthol elkészíteni, hiszen két kamasszal elindulni lángosozni, egy kisebb vagyon.

Jó étvágyat.


5 megjegyzés:

trinity írta...

Épp tegnap nézegettem egy hasonló recit, mármit a virsliset....
Kérhetem ugye fokhagymával és tejföllel, sajttal is??? :)))Én úgy szeretem:))))))

szepyke írta...

Én is úgy kérném, ahogy Trinity.
Előszörre kettőt, aztán majd meglátjuk!:D Köszönöm!

Jah, a szóellenőrzésnél, ezt kellett beírnom: nesse

Ez azt jelenti, hogy meg is kapom, tehát: nesze, csak elírták????:DDDD

Garffyka írta...

Hogy ez nekem nem jutott eszembe! Előre sütni kicsit a virslit. Pompás ötlet, köszönöm! Ezentúl nem fogja szétdurrantani a tésztát, remek! :)

Chef Viki írta...

Max, magamra vettem a célzást :-) Ennyire nem vagyok esküdt ellensége a bő olajban sütésnek, egy jó rántott csirkéért a világ végére elmegyek!

Vagy egy foszlós lángosért, hajjaj! Rengeteg fokhagymával, felette tejföl és még annál is több sajt!

Daisy írta...

A virsli elősütése még nekem sem jutott eszembe, de megpróbálom legközelebb. Így még a tésztát sem áztatja el, ha sütőben virslis bucit sütök.Attól félek csak, hogy a sütés illatától rám jön a nassolhatnék, és megeszem a fél virsli adagot, mielőtt a tésztába kerülne. Kezdjem mindjárt dupla adaggal, igaz?

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin