2010. augusztus 27., péntek

Kávé és fagylalt

Kávé és fagylalt

Klasszikus párosítás, gondoljunk csak a jeges kávéra. Nem véletlen, hogy a keserű, markáns ízű kávé és egy selymesen lágy vanília fagylalt házasságából micsoda remek frissítő született.
Nem kívánok a különböző nemzetek által készített, a helyi ízekre, összetevőkre specializált különlegességekben elmerülni.
Inkább elmesélném, hogy milyen is az én kedvenc kávém.





Nem kell bonyolult összeállításra gondolni, mert csak kávé és fagylalt.
A titka abban rejlik, hogy a kávét a gombócra kell ráfőzni. Többszörösen lepróbált frissítőről van szó, és nagyon fontos része, hogy a fagylaltra rá kell főzni, és nem a kávéba bele pottyantani a gombócot.

Természetesen nem mindegy hogy milyen minőségű a kávé és a fagylalt. Erős, rövid presszóval próbáljuk ki. Nem kell hozzá cukor vagy egyéb édesítőszer, itt hagyjuk, hogy az ízek had érvényesüljenek.


Tessék kipróbálni, akár mindkét verziót, de vigyázat, mert függőséget okozhat. Ha véletlenül van lehetőségünk, sötét prémium csoki fagyival kipróbálni, akkor ne habozzunk, bátraké az élmény!

Max

6 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Atyaég... Csak sima tejeskávét szürcsölgetek, hát ezt most nem kellett volna!

Innen látom, hogy rajongója lennék mindkét változatnak, nem vagyok válogatós :-DDD

Maimoni írta...

Ahhhh... Mester, legközelebb ilyet szeretnék!

Dóri írta...

Én is, én is! Kérek most!
Rád bízom, melyikkel kezdjük.

Bodzás Vendégház írta...

Valóban nem mindegy, hogy fagyira kávé, vagy kávéra fagyi...
Pedig azt gondolnánk, hogy a végeredmény ugyanaz...

Szemi írta...

Most azon gondolkodom, honnan szerezhetnék NAGYON GYORSAN vaníliafagyit. :))

Max írta...

Keress a környéken egy megbízható, jó fagyist, és ott biztosan lehet venni nagyobb kiszerelésben.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin