2010. október 25., hétfő

Hamburger egy kicsit másképpen

Hamburger, de egy kicsit másképpen. A saját készítésű húspogácsát egy általunk formázott kelt buciba csomagoljuk. Az elősütött húspogácsa puha és omlós marad a tésztaburokban, és az íze...
Lehet a hús mellé tenni: sült hagyma, sajt, uborka, ketchup, mustár vagy amit szeretünk. De nálunk szinte mindenki másképpen ízesíti, ezért csak az alapot sütöttem meg, és utólag variáltuk.


Hozzávalók 12 bucihoz:

- 2 dkg cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 34 dkg víz
- 6 dkg olaj
- 10 dkg rétes liszt
- 54 dkg sima liszt (vagy 64 dkg sima liszt, ha nincs rétes liszt)
- 2 dkg só
- 5 g búza sikér (elhagyható)

A kenéséhez egy felvert tojás

Hamburger buci:

- 50 dkg darált pulykahús
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 nagyobb savanykás alma
- 1-2 ek aprított petrezselyem zöldje
- 1-2 tk provanszi fűszerkeverék
- só, bors


Lágy tésztát dagasztunk, majd egy fedeles tálban liszttel megszórva kelesztjük. Amíg kel a tészta, addig gyúrjuk össze a húspogácsa alkatrészeit. Keverjük össze a húsokat, az almát meghámozva reszeljük bele, majd fűszerezzük és ízesítsük. Összedolgozva érleljük egy kicsit, majd vizes kézzel formázzunk pogácsákat belőle. Serpenyőben, kevés olajon süssük meg.

Gyúrjuk át a tésztát, osszuk 12 egyforma téglalapra, és erre tegyünk 1-1 kisütött pogácsát. Hajtsuk rá a maradék tésztát, és óvatosan zárjuk le a széleket, és formázzuk buci alakra.


Előmelegített sütőben, 180 C-on, két vagy három részletben, tojás sárgájával megkenve, süssük szép pirosra.
Vigyázat a belseje forró!


Jó étvágyat hozzá!

Max

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Csúcs szuper ötlet

Chef Viki írta...

Csókolom, ez marha jó!!!

Sajtot szeretnék bele és ketchup-öt :-) Mellé savanyúságot by Max :-)

Edit (Esc) írta...

Ez aztan a meglepetes kaja! Beleharapsz es akkor ott a hus!

Beastie írta...

Nagyszerű! megsütésre kívánkozik......

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin