2010. november 17., szerda

Nyúlcomb borítékban, marinált paprikával

Nyúlcomb borítékban, marinált paprikával:
Töltött nyúlcomb újragondolva. Magában a nyúlcombot nehéz megtölteni, mint egy csirkecombot, ezzel a megoldással viszont elkészíthető. Ropogós rétes borítékba rejtve, hozzá pedig egy kellemes marinált paprikasaláta. Külön köretet szerintem nem igényel, de természetesen  igény szerint adhatunk hozzá valamilyen egyszerű köretet. A paprikasalátát érdemes legalább 4-5 órával a tálalás előtt elkészíteni, de egy éjszaka pihenés sem árt neki.




Hozzávalók, 4 fő részére:

-          2 db első nyúlcomb (lapocka)
-          2 db hátsó nyúlcomb
-          2 db zsemle
-          1 db tojás
-          kevéske tej
-          1 fej kisebb vöröshagyma
-          2 tk aprított zöldfűszer, (petrezselyem, kakukkfű, rozmaring, zsálya)
-          Zsemlemorzsa, só, bors, olaj, vaj
-          8 db réteslap

Marinált paprikához:

-          2-2 db húsos, zöld, sárga és piros paprika
-          2 kis fej lilahagyma
-          3 tk vágott friss zöldfűszer (petrezselyem, rozmaring, majoránna)
-          4 ek (ízesített) fehérborecet
-          8 ek (szőlőmag) olaj (vagy növényi olaj, de ne olíva olaj legyen, mert az elnyomja a paprika ízét)
-          Só, bors



Elkészítése:
Készítsük el a marinált paprikát elsőként. Alaposan mossuk meg a paprikákat, csumázzuk ki, és vágjuk keresztben, vékony, fél centis csíkokra. Az ecetet keverjük ki az olajjal, sózzuk és ízesítsük, adjuk hozzá a finomra vágott zöld fűszereket, és a vékony csíkokra vágott lilahagymát. Kevés olajon egy serpenyőben, pirítsuk meg, de közben kevergessük, nehogy leégjen. Mikor lepirult, de a paprika még nem esett össze, akkor melegen öntsük a marináló lébe, és keverjük alaposan át. Lefedve tegyük hűvös helyre, hogy az ízek érjenek össze.

Következzék a nyúl. Csontozzuk ki a combokat, és vágjuk apró kockákra. Kevés olajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, és pirítsuk hozzá a kockázott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd elzárjuk az energiát. A zsemlét áztassuk be a tejbe. Vágjuk apróra a zöld fűszereket, és egy tálban keverjük össze a hússal. Nyomogassuk ki a zsemléket, és morzsoljuk bele a tálba. Adjuk hozzá a két tojást, dolgozzuk össze, sózzuk és ízesítsük. Igény szerint szilárdíthatjuk a morzsával.



Hagyjuk pár percet pihenni, közben készítsük elő a réteslapokat. Kettesével terítsük ki, kenjük meg olvasztott vajjal, majd a töltelék negyed részét simítsuk el a tészta közepén, majd négy sarkát hajtsuk vissza, és így fordítsuk sütőlemezre.
Előmelegített sütőben 180 C-on, süssük szép pirosra, kb. 25-30 perc alatt.




Tálaláskor a marinírozott paprikákból készített halom tetejére helyezzük az ízlésesen vágott csomagot.

Jó étvágyat hozzá!

Max

További nyulas receptek:

1 megjegyzés:

trendo írta...

Végre valaki, aki nem az "extra szűz olívaolajat" sztárolja! A szőlőmagolaj (bár nehéz hozzájutni) toronymagasan veri az olívát! :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin