2011. január 7., péntek

Olvasóim készítették: Csokis-zabpelyhes tallér

Ismét egy remek recept, amit egy kedves Olvasóm küldött. De nem csak a receptet kaptam, hanem egy adag kekszet is. Csilla olyan olvasóm, akivel havonta egyszer-kétszer személyesen is találkozni szoktunk, igaz nem gasztro, hanem munka ügyben. Ilyenkor a munka mellett főzni is szoktunk egy kicsit, ekkor kaptam ígéretet erre a kekszre. Használhatunk hozzá, egészséges alapanyagokat, ezzel is a "jó édességek" közé terelve a süteményt.


Hozzávalók:

- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 10-12 dkg Xukor (nyírfacukor) vagy méz
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk mézes fűszerkeverék
- 1 csipet citromos só
- 10 dkg, apróra vágott, minőségi étcsokoládé


 A vajat a tojással és a Xukorral habosra keverjük. Adjuk hozzá a zabpelyhet, a szitált lisztet, a sót, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Keverjük ki alaposan, majd adjuk hozzá az aprított csokoládét.


Elég lágy, ragadós masszát kapunk, melyből sütőpapírra diónyi gombócokat halmozunk (vagy kicsit kisebbeket, attól függően mekkora kekszeket akarunk sütni). Körülbelül 5cm távolságra legyenek a halmok egymástól, melyeket kézzel keksz formájúra lapítunk. Forró sütőben (kb. 190 C) 10-15 percig világosra sütjük. A papíron hagyjuk kicsit hűlni, mert ekkor még keményedik egy kicsit, és könnyebben leszedhető a papírról.

Kihűlés után fedett edénybe tárolva sokáig ropogós marad!

Jó étvágyat hozzá!

Csilla & Max

1 megjegyzés:

Szemi írta...

Finom lehet!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin