2011. január 13., csütörtök

Ikrek, avagy a kenyér sütés Limara módra

Még tavaly, a tél elején meséltem róla, hogy találkoztam Limarával és együtt töltöttünk egy pompás délutánt. Akkor sok apró, kicsi praktikát láttam, tanultam, amit azóta is használok a kenyérsütés közben.



Így készülnek a normál kenyereink, aminek az alapja Limara öreg-tésztás fehér kenyere. A titok a jénai edényben, a hozzávalókban és az öregtésztában rejlik. A jénai lehet bármilyen más sütőedény, de fontos legyen teteje. Sütöttem (és sütök is sokszor) nagyobb, kerek zománcos edényben is, azzal is működött.


Nem írom le a receptet, mert már Limara tökéletesen leírta. A Limarától kapott, tótkomlósi kenyérlisztem is elfogyott már (sajnos).  Mostanában rétesliszt (1/3 rész) és sima liszt (2/3 rész) keverékéből készítem. Használtam már tüskeszentpéterit is, de nagyrészt a Zalaapáti malom lisztjét használom. tehát működik a dolog más fajta liszttel is.


Azoknak, akik gondolkoznak azon, hogy a kenyérsütő gépen kívüli sütést akarják kipróbálni, bátran ajánlom ezt a receptet, mert gyönyörű és finom kenyér készülhet. (A képen két 1 kg-os kenyér látszik, és kis kihagyással, egymás után sültek)

Köszönöm szépen kedves Limara!

Max

7 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Mint a bóti, mondaná Zuram :-DD

Meseszépek, hibátlanok, ropogósak!

4Gyerek írta...

bóti? messze lekörözte már.
ezek pirosabbak mint az enyémek, de ugyanolyan piszkálásra késztetik az aprónépet mint az én rozscipómat.

Limara írta...

Gyönyörűek!:) Én köszönöm Neked, jó volt a közös kenyérsütés!:)

Bianka írta...

Nagyon szépek. Imádom a kenyér sarkát és háját ez meg tökéletes

Szemi írta...

Szépek lettek!

Max írta...

Köszönöm szépen!

Limara, csodás volt!!! Örök élmény, remélem folytatjuk.

CV: remélem jobb mint a bóti, inkább olyan legyen mint régen(-:

Bianka: háját vagy héját?((-:

Chef Viki írta...

Tudod, hogy nem pejoratív írtam, hogy mint a bóti :-) Káprázatosak lettek!

Legyen inkább békebeli vekni :-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin