Még tavaly, a tél elején meséltem róla, hogy találkoztam Limarával és együtt töltöttünk egy pompás délutánt. Akkor sok apró, kicsi praktikát láttam, tanultam, amit azóta is használok a kenyérsütés közben.
Így készülnek a normál kenyereink, aminek az alapja Limara öreg-tésztás fehér kenyere. A titok a jénai edényben, a hozzávalókban és az öregtésztában rejlik. A jénai lehet bármilyen más sütőedény, de fontos legyen teteje. Sütöttem (és sütök is sokszor) nagyobb, kerek zománcos edényben is, azzal is működött.
Nem írom le a receptet, mert már Limara tökéletesen leírta. A Limarától kapott, tótkomlósi kenyérlisztem is elfogyott már (sajnos). Mostanában rétesliszt (1/3 rész) és sima liszt (2/3 rész) keverékéből készítem. Használtam már tüskeszentpéterit is, de nagyrészt a Zalaapáti malom lisztjét használom. tehát működik a dolog más fajta liszttel is.
Azoknak, akik gondolkoznak azon, hogy a kenyérsütő gépen kívüli sütést akarják kipróbálni, bátran ajánlom ezt a receptet, mert gyönyörű és finom kenyér készülhet. (A képen két 1 kg-os kenyér látszik, és kis kihagyással, egymás után sültek)
Köszönöm szépen kedves Limara!
Max
7 megjegyzés:
Mint a bóti, mondaná Zuram :-DD
Meseszépek, hibátlanok, ropogósak!
bóti? messze lekörözte már.
ezek pirosabbak mint az enyémek, de ugyanolyan piszkálásra késztetik az aprónépet mint az én rozscipómat.
Gyönyörűek!:) Én köszönöm Neked, jó volt a közös kenyérsütés!:)
Nagyon szépek. Imádom a kenyér sarkát és háját ez meg tökéletes
Szépek lettek!
Köszönöm szépen!
Limara, csodás volt!!! Örök élmény, remélem folytatjuk.
CV: remélem jobb mint a bóti, inkább olyan legyen mint régen(-:
Bianka: háját vagy héját?((-:
Tudod, hogy nem pejoratív írtam, hogy mint a bóti :-) Káprázatosak lettek!
Legyen inkább békebeli vekni :-)
Megjegyzés küldése