2012. február 8., szerda

Vendégposzt: Nutellás kalács

Vendég recept. Na jó, nem is annyira vendég, hiszen a receptet Kitty, a lányom készítette. Ő dolgozta ki, próbálta le (többször is), és írta meg. Könnyen elkészíthető és nagyon finom sütemény:



Nutellás kalács

Hozzávalók:
-        4 tojás
-        20 dkg (por) cukor
-        1 dl meleg víz
-        1 dl olaj
-        1 teáskanál sütőpor
-        30 dkg liszt
-        3 evőkanál nutella
-        Vaj és liszt, a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt kb. 180°-ra
Válasszuk szét a tojásokat: a fehérjéből verjünk habot. A sárgáját a cukorral fehéredésig, habosra keverjük, majd hozzácsorgatjuk az olajat és a meleg vizet. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és végül beleforgatjuk a tojáshabot úgy, hogy közben ne törjük össze. Ha minden rendben ment, egy sűrű masszát kapunk.



Én a kalácsot magát apa kenyérformájában szoktam sütni. A massza felét kivajazott, kilisztezett formába öntjük, majd a 3 kanál (kenhető állagú) nutellát szépen eloszlatjuk a tetején, utána a tészta másik felét is ráöntjük. Szépen eligazítjuk, hogy nagyrészt ne látszódjon ki a nutella. Alufóliával letakarva 40-45 percet sütjük, majd még 5-10-et fólia nélkül, kicsit magasabb hőfokon.
Ha megsült, szedjük ki a formából, de egy kicsit hagyni kell hűlni, utána, pedig huss, volt-nincs J

Elkészítése (sütéssel együtt) kb. 1.5 óra, de kezdőknek sem okoz nagy problémát az elkészítése. Jó étvágyat J

Kitty és Max

6 megjegyzés:

Ibcsi írta...

Nagyon szeretem!!!Szép lett!

Nelli írta...

Ügyes nagyon!:)

Max írta...

Köszönöm a Jány nevében:-) és átadom neki.

Névtelen írta...

Az én lányom is kikisérletezhetne hasonló finomságot. Jól néz ki, szerintem megcsinálom!Dicsérd meg helyettem is a leányod. Puszi: Csilla

Max írta...

Dicséret átadva, Te meg gyógyulj!

Névtelen írta...

Oké! Igyekszem! Pussz Nektek! silla

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin