Keleties íz világ, készíthetjük csirkecombból, pulyka apró-húsból vagy pulyka combból, de mindenképpen olyan húsból, ami nem szárad
ki. A zöldségeket variálhatjuk, illik hozzá a cukkini, a szárzeller, a paprika
és a gomba. Én most szép szárzellert kaptam, abból készítettem. A ZöldKampány oldalán mindig megtalálod az aktuális, szezonális zöldséget.
És kicsoda Dick? Természetesen ez egy "nick" név, de csak azért mert a webkettes világban a becenév is fontos lett. Fél éve ismerkedtünk meg, akkor egy gyors kávézásból, 3,5 órás "világmegváltás" lett. Hasonlóan gondolkodunk a helyi ízekről, a minőségi termékekről, a becsületes gasztronómiáról és kereskedelemről. Lassan kialakult a kapcsolat, a kölcsönös szimpátia kezdettől fogva hajtja előre a dolgokat, a jövő nagyon bíztató.
Hozzávalók, 4 személyre:
1 kg pulyka apróhús
2 tv paprika
3-4 paradicsom
6-7 szál szárzeller
1 csokor újhagyma
3-4 evőkanál rizsliszt
1,5 dl száraz fehérbor
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál édes paprika krém
2 evőkanál kacsazsír
2 evőkanál (zöld) citromlé
1 teáskanál cukor
1-2 dl csirke alaplé vagy víz
só, bors, keleti/ kínai fűszerkeverék (lehet wok, vagy 5
fűszer, kurkuma, curry)
A húst megmosom, leszárítom és felvágom 2x2 cm-s kockákra. A
liszthez hozzákeverem a sót, borsot, a fűszerkeveréket, és alaposan
összeforgatom a hússal. Félre teszem pihenni 15-20 percre. Addig előkészítem a
zöldségeket. A hagymát fél centis karikákra vágom, a paprikát kicsumázom, és
kis kockákra vágom. A szárzellert hosszában kettévágom, és azt is fél centis
kockákra vágom. A paradicsomot kettévágom, kiveszem a szár helyét (a szívét),
és kockákra vágom.
Egy nagyobb serpenyőben a kacsazsírt felhevítem, és a húst
lepirítom. Ha már szépen megpirult a külső része, egy szűrőkanállal kiszedem
egy tálba, és letakarom alufóliával. A zsiradékon megfonnyasztom a hagymát,
majd hozzá adom a sűrített paradicsomot, a citromlét, a cukrot és a paprika
krémet. Kevergetve pirítom egy percet, majd felöntöm a borral. Alaposan
kiforralom, és hozzáadom a paprika kockákat. Megpárolom, ha kell, egy kis
vizet, vagy csirke alaplét öntök alá. Jöhet a szárzeller, azt is megpárolom, majd
hozzáadom a kockázott paradicsomot. Felengedem kevéske vízzel, majd
visszateszem a hús kockákat és 10-12 percet főzöm még. Köretnek párolt rizst
vagy puha, fehér kenyeret adjunk hozzá.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Az alapanyagot a GusztaHús biztosította, köszönjük.
2 megjegyzés:
Hah, de baromi jó ez a cucc!!! Minden porcikáját szeretném :-)
Puha, kovászolt fehér kenyérrel!
Megjegyzés küldése