2013. november 21., csütörtök

Gyors, keleti almaleves

Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk, akár az ünnepi asztalra is tálalhatjuk. Krémes, ízletes levest készíthetünk, de arra figyeljünk, hogy ha kihűlt, akkor már nem szabad forralni, csak kíméletesen melegíteni.
Az illatos teafüvön füstölt libamell receptjénél említettem, hogy indul a nagy Teakaland. Csodás teakeverékeket kaptam, ezekből készült ételek és italok szerepelnek a Teakaland címke alatt. Kicsit másképpen nézve a teafüveket, fűszerként használva, csodás ízeket kaphatunk. Természetesen már ízesítéssel is készíthetjük, ez teljesen az egyéni ízlés kérdése. 
A trópusi rózsa teakeverékben van alma, mazsola, sárgarépa, ananász, kókusz, citromhéj, áfonya, cékla, gránátalma, mandarin, jázminvirág és vanília. Izgalmas fűszerkeverék, jól illik az almához.


4-5 db közepes alma
1,2 liter víz
2-3 evőkanál Trópusi rózsa teafű
2-3 evőkanál barna cukor
1-2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 tasak (4 dkg) főzős vaníliás pudingpor

1 evőkanál aszalt áfonya



Egy liter vizet a teafűvel (érdemes teafű tartóba tenni) és az áfonyával felforralunk, és kis lángon 10 percet főzzük. Közben hámozzuk meg az almákat, vágjuk két centis darabokra. Ízesítsük a levet cukorral és a citromlével. Tegyük bele az alma kockákat, és főzzük 4-5 percet. Kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük, ez attól is függ, milyen édes volt az almánk. Keverjük ki a pudingport a maradék (2 dl) vízzel és lassan adagolva, folyamatosan keverve, sűrítsük be. Ne forraljuk, csak kis lángon főzzük.

Jó étvágyat hozzá!

Max


A recepthez a teafüvet a CTF Kft. biztosította, köszönjük!

1 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ez egyszerűen fantasztikus!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin