2014. február 4., kedd

Lecsó krémleves, sült kolbászkarikákkal

Igazi átalakított étel, lecsókedvelők figyelmébe.



Készülhet konzerv vagy házilag eltett lecsóból, de ha találunk a piacon, ígéretesnek tűnő paprikát és paradicsomot, bátran vágjunk bele.


Fotó: Szeiler Gábor

Elkészítési idő: 35-40 perc

4-5 kisebb paradicsom
3 tv paprika
1 kisebb fej vöröshagyma
1 liter hideg víz
2 dl tejszín
10 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál étolaj
só és bors
A tálaláshoz 20 dkg füstölt kolbász karikára vágva.


Fotó: Szeiler Gábor

1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Ha már pörcös, egy szűrőkanállal kiszedjük a szalonnát, és tegyük félre.
2. A paprikát karikákra vágjuk, és a szalonnás olajon puhára pároljuk. Sózzuk és borsozzuk meg. Adjuk hozzá a darabokra vágott paradicsomot és azt is pároljuk meg.
3. Öntsük fel a vízzel, és a tejszínnel. Egy merülő mixerrel összepürésítjük, és megkóstoljuk. Ha kell, korrigáljuk, és 5-7 percet forraljuk.
4. A kolbász karikákat egy serpenyőben rövid ideig pirítjuk (nem kell szárazra). Tálaláskor a tányérba tegyünk a kolbász karikákból és a szalonna kockákból.

Jó étvágyat hozzá!

Max
Inspiráció: Chef Viki levese


3 megjegyzés:

Anazar írta...

Hmm, lecsó krémesítve!? Jöhet!!

Nelli írta...

Nagyon finom lehet! :-)

Ciluklári írta...

egyszerű és gyors leves, köszönöm a receptet!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin