Igazi átalakított étel, lecsókedvelők figyelmébe.
Készülhet konzerv vagy házilag eltett lecsóból, de ha találunk a piacon, ígéretesnek tűnő paprikát és paradicsomot, bátran vágjunk bele.
Készülhet konzerv vagy házilag eltett lecsóból, de ha találunk a piacon, ígéretesnek tűnő paprikát és paradicsomot, bátran vágjunk bele.
Fotó: Szeiler Gábor
Elkészítési idő: 35-40 perc
4-5 kisebb paradicsom
3 tv paprika
1 kisebb fej vöröshagyma
1 liter hideg víz
2 dl tejszín
10 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál étolaj
só és bors
A tálaláshoz 20 dkg füstölt kolbász karikára vágva.
Fotó: Szeiler Gábor
1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Ha már
pörcös, egy szűrőkanállal kiszedjük a szalonnát, és tegyük félre.
2. A paprikát karikákra vágjuk, és a szalonnás olajon puhára pároljuk.
Sózzuk és borsozzuk meg. Adjuk hozzá a darabokra vágott paradicsomot és azt is
pároljuk meg.
3. Öntsük fel a vízzel, és a tejszínnel. Egy merülő mixerrel
összepürésítjük, és megkóstoljuk. Ha kell, korrigáljuk, és 5-7 percet
forraljuk.
4. A kolbász karikákat egy serpenyőben rövid ideig pirítjuk (nem kell
szárazra). Tálaláskor a tányérba tegyünk a kolbász karikákból és a szalonna
kockákból.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Inspiráció: Chef
Viki levese
3 megjegyzés:
Hmm, lecsó krémesítve!? Jöhet!!
Nagyon finom lehet! :-)
egyszerű és gyors leves, köszönöm a receptet!
Megjegyzés küldése