2014. február 15., szombat

Tejszínben sült, sonkás tojás

Fogyaszthatjuk könnyed vacsoraként vagy egy tartalmasabb leves után, ebédre. Gyorsan elkészülhetünk vele, és itt is jól hasznosíthatjuk a hűtőben talált, szárazabb sonka/csülök végeket. Nagyon finom füstölt tarjával vagy jó féle (házi) kolbásszal is.


Elkészítési idő: 30 perc


Fotó: Szeiler Gábor

8 kisebb tojás
3-4 dl tejföl
3-4 dl tejszín
20 dkg reszelt sajt
20 dkg füstölt sonka
5 dkg vaj
1 mokkás kanál szárított fokhagyma
1 mokkás kanál Vega ételízesítő (só mentes)
só, bors





Fotó: Szeiler Gábor

1. Kenjünk ki 4 db hőálló tálat (lehetőleg oválist) vajjal. Keverjük ki a tejfölt a tejszínnel, az ételízesítővel, és a fokhagymával. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
2. Tegyünk az edények aljába, a tejszínes-tejfölből, egyenletesen elosztva. Vágjuk a sonkát csíkokra, és tegyük a tálakba.
3. Két-két tojást üssünk fel tálanként, és óvatosan tegyük bele. Szórjuk meg a sajt ¾ részével.
4. Tegyük a tálakat a forró sütőbe, és süssük 15-18 percet. Óvatosan vegyük ki, és szórjuk meg a maradék sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe, pár percre.
5. Adjunk hozzá pirítóst és zöldsalátát.
Jó étvágyat hozzá!

Max

Az eredeti recept felújított változata.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin