2014. április 29., kedd

Petrezselymes burgonyapüré leves

Krémes leves, amit a böjti időszakban készíthetünk zöldség leves alappal. A télen megtöppedt burgonyákat elhasználhatjuk ebbe az egyszerű levesbe. Ha friss burgonyából készítjük, válasszunk olyat, ami főzésre alkalmas (pl. Démon vagy Hópehely).
Zöldség leves könnyedén készíthető a leves fűszerkeverékeinkből.

Elkészítési idő: 35 perc

50 dkg burgonya
1 l húsleves vagy zöldségleves
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
1 csokor petrezselyem zöldje
só és bors

A tálaláshoz pirított kenyér kocka.



1. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra. Tegyük fel hideg vízben főni, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon főzzük puhára.
2. Keverjük ki a tejfölt a liszttel és kevés hideg vízzel, majd pár kanál, forró lével összekeverve (hő kiegyenlítés), adjuk a leveshez.
3. Merülő mixerrel pürésítjük, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyem zöldet. Főzzük pár percet, ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá kevés vizet.
4.Tálaláskor hintsük meg petrezselyemmel és kenyérkockával.

Jó étvágyat hozzá!
Max 
A receptet a Burgonyakutatási Központ támogatta, köszönjük!


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin