2015. június 2., kedd

Epres paradicsomleves

Ne a klasszikus paradicsomlevest keressük benne, inkább egy pikáns hűsítőt, frissítőt. Nagyon jó páros az eper-paradicsom, ennél csak a málna-paradicsom a jobb. Kóstoltam egy andalúz epres-paradicsomlekvárt, az valami isteni volt. Az eper édessége, a paradicsom savassága, nem nyomták agyon egymást, inkább megölelték, kiegészítették egymást. A nyár íze egy kanálon, amikor a szádban berobban. Ez egy gyorsabb változat, érdemes, apró szemű, édes epret választani hozzá.


Elkészítési idő: 25 perc + a pihentetés


1-1,2 l paradicsomlé
8-10 szem eper
5-6 szem koktél paradicsom
2-3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanálnyi szárított bazsalikom
1-2 teáskanálnyi porcukor
1 teáskanálnyi citromlé

só és frissen őrölt színes bors


1. A paradicsomléhez hozzákeverjük a szárított fűszert, a porcukrot, a citromlét és az olívaolajt. Jól kikeverjük, sózzuk és borsozzuk. Ha túl sűrű lenne, kevés hideg vízzel hígítsuk fel. Tegyük hideg helyre érlelni, legalább 1 órára.
2. Tálaláskor a koktél paradicsomot és az epret vágjuk kockákra, tegyük a tányérba, és öntsük fel, a fűszeres paradicsomlével. 

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

1 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Úrjézus... Hogy ez mekkora királyság!!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin