2018. november 29., csütörtök

Kemencés morzsás harcsa


Vadat és halat, s mi jó falat, szem-szájnak ingere, sürgő csoport, száz szolga hord, hogy nézni is teher… 
Tudták ezt már elődeink is, de sajnos valamiért visszaszorult a halfogyasztás (bár a tendencia állítólag emelkedő, de messze az EU átlag alatt vagyunk). Olvastam egyszer egy tanulmányban, hogy a (Sárvári?), vitézek konyhájában egy hónap alatt 18-20 alkalommal készült valamilyen halas étel. Könnyen elkészíthető alapanyag, bőséggel termett a vizekben, és kedvelték is a fogyasztását. Hát akkor erősítsünk rá egy kicsit mi is.



Elkészítési idő: 25-30 perc,

60-70 dkg (afrikai) harcsafilé
20-25 dkg fehér kenyérmorzsa
2 tojás
15 dkg liszt
2-3 evőkanál olaj
2 teáskanálnyi hal fűszerkeverék



1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, béleljünk ki egy sütőedényt sütőpapírral. Vágjuk fel a halakat kétujjnyi széles darabokra, sózzuk, fűszerezzük meg, és hagyjuk pihenni pár percet. A kenyér héját vágjuk le, és a belsejét aprítsuk morzsásra.
2. Forgassuk meg a hal szeleteket a lisztben, a tojásban és a friss morzsában. A felesleges morzsát rázzuk le a szeletekről, és úgy terítsük a sütőpapírra. Kenjük meg a tetejét olajjal, majd tegyük a forró sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük szép ropogósra (a sütési idő nagyban függ a mennyiségtől, és a szeletek vastagságától). Hagyjuk pár percet a sütőlemezen pihenni, és utána tálaljuk. Jól illik hozzá a zöldsaláta, vagy párolt zöldség.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin