Halat és még, még halat. Nagyon szeretem, hogy annyira sok féle módon
lehet felhasználni. Volt a pajtában egy esküvő, ahol a menü része volt az ilyen
módon elkészített hal. Nagyon jól szerepelt, és több, a halaktól ódzkodó vendég
is azt mondta, így megette, és igazán ízletes volt. Tömör húsú halat válasszunk
hozzá, és a paradicsom is inkább legyen húsos, mint leveses.
Elkészítési idő: 25-30 perc
1 kg halfilé (pl. szarvasi afrikai harcsa)
3-4 db nagyobb paradicsom, vastag karikákra vágva
3-4 db nagyobb paradicsom, vastag karikákra vágva
10-15 dkg szeletelt félkemény sajt (pl. Gouda, Edami)
2-3 teáskanálnyi mediterrán fűszerkeverék (sómentes)
Petrezselyem, bazsalikomlevél,
Só, őrölt színes bors, kevés olaj a sütéshez
Só, őrölt színes bors, kevés olaj a sütéshez
1. Töröljük szárazra a halfilét, vágjuk 6-8 szép szeletre. Sózzuk,
borsozzuk, és dörzsöljük be a fűszerkeverékkel. Kenjünk ki egy sütőtálat
olajjal vékonyan. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
2. Tegyük a halszeleteket az olajozott edénybe. Tépjünk vagy
morzsoljunk petrezselyem és bazsalikom levelet a halra, arra fektessünk
két-három karika paradicsomot, és fedjük be sajt szelettel.
3. Süssük a forró sütőben 12-15 percet, míg a sajt megolvad és kezd
pirulni (a sütési idő nagyban függ a halszeletek vastagságától.). Tálaláskor
hintsük meg apróra vágott zöldfűszerekkel.
Tipp és trükk: Érdemes vastagabb szeletelt sajtot választani hozzá.
Sütés előtt vegyük ki 2-3 órával a halat a hűtőből, úgy süssük meg. Jól illik az
ételhez egy hideg száraz hosszúlépés vagy egy rozé fröccs.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése