Ismét egy gyorsan elkészíthető leves, ami „tasak” nélkül
készül. A mai rohanó világban is tudunk időt szakítani arra, hogy készítsünk
magunknak valami finomat. Ilyen leves ez is, nincs benne semmi bonyolult. Alapja
a vörös lencse, és a répa, így szép színe lesz, és hamar elkészíthető.
Elkészítési idő: 25-30 perc
5-6 közepes sárgarépa
15 dkg vörös lencse
2 dl kókusztej
1 kisebb fej (fehér) hagyma
1-2 evőkanál olaj vagy zsír
2-3 teáskanál ételízesítő (sómentes)
só, a tálaláshoz újhagyma
1. Vágjuk a hagymát apróra, a répát kis kockákra. Kevés zsíron pároljuk
a hagymát üvegesre, sózzuk meg, és adjuk hozzá a répát. Pároljuk pár percet,
hintsük meg az ételízesítővel, keverjük össze, majd engedjük fel egy liter
hideg vízzel. Forraljuk fel, keverjük bele a lencsét és 15-20 percig főzzük.
2. Adjuk hozzá a kókusztejet és egy bot mixerrel dolgozzuk krémesre a
levest. Főzzük még 3-4 percet. Tálaláskor tegyünk a tetejére vágott újhagymát.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése