2018. december 21., péntek

Sárgarépás-vörös lencsés krémleves


Ismét egy gyorsan elkészíthető leves, ami „tasak” nélkül készül. A mai rohanó világban is tudunk időt szakítani arra, hogy készítsünk magunknak valami finomat. Ilyen leves ez is, nincs benne semmi bonyolult. Alapja a vörös lencse, és a répa, így szép színe lesz, és hamar elkészíthető.



Elkészítési idő: 25-30 perc

5-6 közepes sárgarépa
15 dkg vörös lencse
2 dl kókusztej
1 kisebb fej (fehér) hagyma
1-2 evőkanál olaj vagy zsír
2-3 teáskanál ételízesítő (sómentes)
só, a tálaláshoz újhagyma

1. Vágjuk a hagymát apróra, a répát kis kockákra. Kevés zsíron pároljuk a hagymát üvegesre, sózzuk meg, és adjuk hozzá a répát. Pároljuk pár percet, hintsük meg az ételízesítővel, keverjük össze, majd engedjük fel egy liter hideg vízzel. Forraljuk fel, keverjük bele a lencsét és 15-20 percig főzzük.
2. Adjuk hozzá a kókusztejet és egy bot mixerrel dolgozzuk krémesre a levest. Főzzük még 3-4 percet. Tálaláskor tegyünk a tetejére vágott újhagymát.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin