Felhasználó barát sült hús. Összerakni, zutty be a sütőbe, és addig
ihatunk egy kávét, beszélgethetünk, vagy éppen teljesíthetünk egy újabb pályát
a kedvenc játékunkban. Tálalhatjuk a sütőedényben is, az olyan olaszos,
mediterrán stílusú, nagycsaládi ebéd.
Elkészítési idő: 55-60 perc,
6-8 szelet sertés tarja
6-8 evőkanál tejföl
4-5 dl tej
20-25 dkg reszelt félkemény sajt
2-3 teáskanálnyi sült hús fűszerkeverék
só, bors,
kevés olaj a sütéshez
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Kenjünk ki egy sütőtálat kevés
olajjal. Fektessük bele a tarja szeleteket, sózzuk, borsozzuk és hintsük meg
fűszerkeverékkel. Fordítsuk meg a húst, és a másik oldalát is készítsük el
hasonlóan.
2. Kenjük meg a húsokat tejföllel, és tegyünk rá reszelt sajtot. Öntsük
fel a húsok között a tejjel, és tegyük a forró sütőbe. Süssük 35-40 perc alatt
szép aranysárgára. Köretnek adhatunk mellé burgonyapürét, párolt rizst vagy
zöldsalátát.
Tipp és trükk: a sütési idő nagyban függ a hússzelet vastagságától, érdemes
sütés közben figyelni, és ha kell, előbb kivenni, hogy ne száradjon ki.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése