2018. december 27., csütörtök

Tejben sült sajtos tarja


Felhasználó barát sült hús. Összerakni, zutty be a sütőbe, és addig ihatunk egy kávét, beszélgethetünk, vagy éppen teljesíthetünk egy újabb pályát a kedvenc játékunkban. Tálalhatjuk a sütőedényben is, az olyan olaszos, mediterrán stílusú, nagycsaládi ebéd.



Elkészítési idő: 55-60 perc,

6-8 szelet sertés tarja
6-8 evőkanál tejföl
4-5 dl tej
20-25 dkg reszelt félkemény sajt
2-3 teáskanálnyi sült hús fűszerkeverék
só, bors,
kevés olaj a sütéshez




1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Kenjünk ki egy sütőtálat kevés olajjal. Fektessük bele a tarja szeleteket, sózzuk, borsozzuk és hintsük meg fűszerkeverékkel. Fordítsuk meg a húst, és a másik oldalát is készítsük el hasonlóan.
2. Kenjük meg a húsokat tejföllel, és tegyünk rá reszelt sajtot. Öntsük fel a húsok között a tejjel, és tegyük a forró sütőbe. Süssük 35-40 perc alatt szép aranysárgára. Köretnek adhatunk mellé burgonyapürét, párolt rizst vagy zöldsalátát.

Tipp és trükk: a sütési idő nagyban függ a hússzelet vastagságától, érdemes sütés közben figyelni, és ha kell, előbb kivenni, hogy ne száradjon ki.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin