2018. december 23., vasárnap

Szalonnás-káposztás nudli


A havas hegyi tájat, a síelést, szánkózást, kirándulást idézi ez az étel. Nevezhetjük hütte ételnek vagy bisztrófogásnak is. Nem biztos, hogy ehhez gyúrnék külön nudli tésztát, kedveljük a Spatzle tésztát, a rusztikus tésztája jól illik ehhez az ételhez.



Elkészítési idő: 30-35 perc

50 dkg nudli/Spatzle tészta
40 dkg savanyú káposzta
15-20 dkg füstölt császárszalonna
1-2 evőkanál zsír
1 kisebb hagyma
2 teáskanálnyi aprított petrezselyem zöldje
1 teáskanál só



1. Kevés zsíron pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a kockára vágott szalonnát és közepes energián, pirítsuk meg 3-4 perc alatt. Csepegtessük le a káposztát, vágjuk durvára, és pirítsuk a szalonnával 5-6 percet. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna sós.
2. Főzzük ki a tésztát a csomagoláson leírtak szerint, szűrjük le, és forgassuk össze a káposztás szalonnával. Pár pillanatot melegítsük össze, majd tálaljuk, és hintsük meg apróra vágott petrezselyem zöldjével.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin