A havas hegyi tájat, a síelést, szánkózást, kirándulást
idézi ez az étel. Nevezhetjük hütte ételnek vagy bisztrófogásnak is. Nem
biztos, hogy ehhez gyúrnék külön nudli tésztát, kedveljük a Spatzle tésztát, a
rusztikus tésztája jól illik ehhez az ételhez.
Elkészítési idő: 30-35 perc
50 dkg nudli/Spatzle tészta
40 dkg savanyú káposzta
15-20 dkg füstölt császárszalonna
1-2 evőkanál zsír
1 kisebb hagyma
2 teáskanálnyi aprított petrezselyem zöldje
1 teáskanál só
1. Kevés zsíron pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a kockára
vágott szalonnát és közepes energián, pirítsuk meg 3-4 perc alatt. Csepegtessük
le a káposztát, vágjuk durvára, és pirítsuk a szalonnával 5-6 percet. Óvatosan
sózzuk, mert a szalonna sós.
2. Főzzük ki a tésztát a csomagoláson leírtak szerint, szűrjük le, és
forgassuk össze a káposztás szalonnával. Pár pillanatot melegítsük össze, majd
tálaljuk, és hintsük meg apróra vágott petrezselyem zöldjével.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése