Divatos (Street Food) laktató szendvics, otthon elkésztve. Kézből enni
a szaftos szendvicset olyan mintha újraélnénk a nyarat. Fesztiválok vagy esti
baráti beszélgetések a teraszon, mindenképpen részese kell, hogy legyen egy
ilyen szendvics.
Elkészítési idő: 20-25 perc,+ a pihentetés
4 db bagett (10-12 dkg-s)
15-20 dkg főtt, füstölt tarja,
2-3 közepes fej hagyma (fél főre vágva)
10-12 dkg majonéz
8-10 dkg zöldsaláta keverék, durvára tépve
3-4 teáskanálnyi csemege paprikakrém
kevés olaj a sütéshez, csipet só
1. Keverjük össze a majonézt a paprikakrémmel, és hagyjuk pihenni pár
percet. Vágjuk fel a tarját fél centis csíkokra. Egy serpenyőben kevés olajon,
2-3 perc alatt süssük pirosra. Szedjük ki egy papírtörlőre. A visszamaradt
zsiradékon a hagymát, kevés sóval meghintve, kis energián süssük meg 10-12 perc
alatt. Ha kell, öntsünk alá kevés olajat.
2. Vágjuk be a bagettet, kenjük meg a paprikás majonézzel, halmozzunk
bele salátát, arra a tarja csíkokat, és végül a sült hagymát.
Tipp és trükk: Ha előző nap elkészítjük, tekerjük szorosan háztartási
fóliába, és hűvös helyen tároljuk, majd tálalás előtt, grill sütőben melegítsük
át. A füstölt tarja helyett tehetünk gépsonkát is bele.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése