2018. december 14., péntek

Sajtos burgonya krémleves


Igazi őszi-téli leves. Bekucorodni egy fotelba, takaróba burkolózva, a levest egy bögrébe töltve, kanalazva, míg a kandallóban ropog a tűz. Nem titkolt szándékom, hogy megmutassam, mennyire egyszerűen lehet egy tál levest vagy egy könnyebb vacsorát készíteni. Itt ez a tartalmas leves, amit a különböző sajtokkal és burgonya fajtákkal jól lehet variálni.



Elkészítési idő: 30-35 perc,

60-70 dkg burgonya
4-5 dl zsíros tej (min. 2,8%-s)
15-20 dkg félkemény reszelt sajt (Edami, Gouda)
2-3 evőkanál tejföl
1 kisebb fej (fehér) hagyma
1-2 evőkanál olaj vagy zsír
2-3 teáskanál ételízesítő (sómentes)
só, a tálaláshoz reszelt sajt



1. Vágjuk a hagymát apróra, a burgonyát kis kockákra. Kevés zsíron pároljuk a hagymát üvegesre, sózzuk meg, és adjuk hozzá a burgonyát. Pároljuk pár percet, hintsük meg az ételízesítővel, keverjük össze, majd engedjük fel egy liter hideg vízzel. Forraljuk fel, keverjük bele a tejet és 15-20 percig főzzük.
2. Adjuk hozzá a tejfölt és egy bot mixerrel dolgozzuk krémesre. Keverjük bele a reszelt sajtot főzzük még 3-4 percet. Tálaláskor tegyünk a tetejére reszelt sajtot és adjunk hozzá ropogós leveles falatkát.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin