Borsó krémleves egy kis csavarral. A zöld tea, üdítő frissessége jól
illik a borsóhoz, igazi tavaszi hangulatot varázsol. Ha lehet, válasszunk
zsenge borsót, abból ízletesebb leves készülhet. A kész levest át szűrhetjük,
de tudjuk, hogy a héjában (meg a sasban J ) van a vitamin, és mi szeretjük (én mindenképpen),
ha egy kicsit rusztikus az állaga.
Elkészítési idő: 30-35 perc,
50-60 dkg zöldborsó
2-3 zöldtea filter
2-3 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál rizsliszt
1 teáskanálnyi ételízesítő (sómentes)
1 teáskanálnyi cukor
1 teáskanálnyi só
1. A borsót öntsük fel 1-1,2 liter hideg vízzel, adjuk hozzá az
ételízesítőt, a sót és a cukrot, lógassuk bele a tea filtereket, forraljuk fel.
Főzzük 5-6 percet, majd vegyük ki a tea filtereket.
2. Főzzük tovább közepes lángon 10-12 percet, míg a borsó megpuhul.
Keverjük ki a tejfölt a rizsliszttel és pár kanál meleg levessel, (hő
kiegyenlítés), öntsük levesbe és egy bot mixerrel dolgozzuk össze. Főzzük még
3-4 percig, és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése