2018. december 5., szerda

Tarjás-sülthagymás szendvics


Divatos (Street Food) laktató szendvics, otthon elkésztve. Kézből enni a szaftos szendvicset olyan mintha újraélnénk a nyarat. Fesztiválok vagy esti baráti beszélgetések a teraszon, mindenképpen részese kell, hogy legyen egy ilyen szendvics.



Elkészítési idő: 20-25 perc,+ a pihentetés

4 db bagett (10-12 dkg-s)
15-20 dkg főtt, füstölt tarja,
2-3 közepes fej hagyma (fél főre vágva)
10-12 dkg majonéz
8-10 dkg zöldsaláta keverék, durvára tépve
3-4 teáskanálnyi csemege paprikakrém
kevés olaj a sütéshez, csipet só



1. Keverjük össze a majonézt a paprikakrémmel, és hagyjuk pihenni pár percet. Vágjuk fel a tarját fél centis csíkokra. Egy serpenyőben kevés olajon, 2-3 perc alatt süssük pirosra. Szedjük ki egy papírtörlőre. A visszamaradt zsiradékon a hagymát, kevés sóval meghintve, kis energián süssük meg 10-12 perc alatt. Ha kell, öntsünk alá kevés olajat.
2. Vágjuk be a bagettet, kenjük meg a paprikás majonézzel, halmozzunk bele salátát, arra a tarja csíkokat, és végül a sült hagymát.

Tipp és trükk: Ha előző nap elkészítjük, tekerjük szorosan háztartási fóliába, és hűvös helyen tároljuk, majd tálalás előtt, grill sütőben melegítsük át. A füstölt tarja helyett tehetünk gépsonkát is bele.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin