2019. január 19., szombat

Sonkás tócsi szendvics


Tócsi, tócsni vagy éppen lapcsánka, ahogy az adott tájegységen nevezik. Tartalmas köret, de feltűnt már a fesztiválokon is, különböző feltétekkel, vagy, ahogy mi nagyon szeretjük megtöltve két szép szelet karajjal, és jó sok tejföllel. Nos, ennek a kicsit egyszerűbb változata, most mint szendvicsalap.



Elkészítési idő: 40-45 perc

40 dkg nyers burgonya, tisztítva
10-15 dkg édesburgonya, tisztítva
5-6 evőkanálnyi finomliszt
3-4 evőkanálnyi tejföl
2 tojás
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsír vagy olaj
só, petrezselyem zöldje

Szendvics töltelék:
majonéz, füstölt sonka csíkok, aprított salátalevél, paprika, szeletelt sajt,



1. A fokhagymát zúzzuk össze, keverjük el kevés sóval és a tojással verjük habosra. A tejfölbe keverjük bele a tojást és aprított petrezselyem zöldjét. A tisztított burgonyát és édesburgonyát reszeljük bele a tejfölbe. Adjunk hozzá annyi lisztet, hogy galuska tészta állagú legyen.
2. Egy serpenyőbe hevítsünk kevés zsiradékot, tegyünk a burgonyából kis halmokat. Kis energián süssük ropogósra, majd tegyük porcelán tányérra, hogy kihűljön. Kenjük meg a tócsit majonézzel (ízesíthetjük, színesíthetjük pár teáskanálnyi, csemege paprikakrémmel), arra halmozzunk salátalevelet, sonkát, paprikát, sajtot, majd fedjük be egy másik szelet tócsival.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin