2014. február 9., vasárnap

Marha pástétom, tészta köntösben

Az Olasz erőleves receptjénél ígértem, hogy mutatok olyan ételeket, ahol fel lehet használni az erőlevesben főtt, darált marhahúst. Nagyon jól illik a marhahúshoz a tészta burkolat, ezért hasonlóan, mint az Argentin húsos táskánál, csak itt leveles tésztát használtam. A vadkacsa pástétomnak is nagy sikere volt, nem féltem attól, hogy ez nem sikerül.
 


Elkészítési idő: 90 perc+ pihentetés


Fotó: Szeiler Gábor

30 dkg főtt, darált marhahús
15 dkg főtt, darált leveszöldség
2-3 fej gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
10-15 dkg húsos, füstölt szalonna
6-7 szelet bacon
1 csomag, előre nyújtott leveles tészta (125 g-s)
2-3 evőkanál marinírozott sült paprika
2 kisebb tojás
1 evőkanál étolaj
2 teáskanálnyi mustár
1 teáskanálnyi pástétom fűszer
1 teáskanálnyi morzsolt petrezselyem zöldje
1 mokkáskanálnyi tört csili paprika
só és bors

A kenéshez felvert tojás.


Fotó: Szeiler Gábor

1. A szalonnát, a gombát és a hagymát vágjuk apróra. Az olajon először a szalonnát pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a hagymát, pár perccel később pedig a gombát. Pirítsuk pár percet, majd hagyjuk kihűlni.
2. Keverjük össze a darált húst a zöldségekkel, adjuk hozzá a mustárt, a petrezselymet, a fűszert és a lepirított gombás keveréket. Sózzuk és borsozzuk meg.
3. A paprikát csepegtessük le, vágjuk kis kockákra, keverjük bele a pástétomba a tojással és a chili paprikát.
4. Vágjunk egy 50 centi hosszú háztartási fóliát, annak a közepére fektessük le a bacon szeleteket. Erre halmozzuk a pástétomot, formázzunk belőle hengert, burkoljuk be a szalonna szeletekkel. Tekerjük össze, és hideg helyen hagyjuk pihenni 30-40 percet.
5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Terítsük ki a leveles tésztát, a közepére helyezzük a kicsomagolt pástétomot. Burkoljuk be a tésztával, ahol a tészták fedik egymást, ott kenjük le a felvert tojással, majd óvatosan fordítsuk rá egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. Kenjük le a tetejét is, egy hegyes késsel karcoljunk mintát bele, és tegyük a forró sütőbe.
6. Süssük 40-45 percet, ha a teje nagyon pirulna, fedjük le alufóliával. Hagyjuk a tepsin kihűlni a sütés után, és csak utána szeleteljük fel. Adjunk hozzá zöld salátát.

Jó étvágyat hozzá!

Max

A receptet a  Gusztahús támogatta, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin