2018. december 30., vasárnap

Zöldborsó krémleves zöldteával


Borsó krémleves egy kis csavarral. A zöld tea, üdítő frissessége jól illik a borsóhoz, igazi tavaszi hangulatot varázsol. Ha lehet, válasszunk zsenge borsót, abból ízletesebb leves készülhet. A kész levest át szűrhetjük, de tudjuk, hogy a héjában (meg a sasban J ) van a vitamin, és mi szeretjük (én mindenképpen), ha egy kicsit rusztikus az állaga.



Elkészítési idő: 30-35 perc,

50-60 dkg zöldborsó
2-3 zöldtea filter
2-3 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál rizsliszt
1 teáskanálnyi ételízesítő (sómentes)
1 teáskanálnyi cukor
1 teáskanálnyi só



1. A borsót öntsük fel 1-1,2 liter hideg vízzel, adjuk hozzá az ételízesítőt, a sót és a cukrot, lógassuk bele a tea filtereket, forraljuk fel. Főzzük 5-6 percet, majd vegyük ki a tea filtereket.
2. Főzzük tovább közepes lángon 10-12 percet, míg a borsó megpuhul. Keverjük ki a tejfölt a rizsliszttel és pár kanál meleg levessel, (hő kiegyenlítés), öntsük levesbe és egy bot mixerrel dolgozzuk össze. Főzzük még 3-4 percig, és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin