2008. június 1., vasárnap

Húsos-borsós rakott tészta

Mióta Horasz kollégánál felfedeztem a dobozos-zacskós ételek átalakítását, szoktam azt tenni, hogy megnézem a boltban a zacsit, és lemodellezem az összetevőket, majd otthon összerakom.

Az új áldozatom a kn**r, tepsis rafinéria sorozat egyik szereplője.

Tényleg ez miért rafinéria?
tartalom: kukorica keményítő, növényi zsír, rizsliszt, só, élesztőkivonat, aroma, szárított metélőhagyma, tejcukor, tejfehérje, paprikakivonat, tejszínpor (0,1%).
Huhh ez tényleg rafinált.

Na de nem gúnyolódni szeretnék, lássuk az én verziómat. Azt el kell ismernem, jó ötleteket lehet szerezni, és ez is fontos.


Hozzávalók:

25 dkg jó minőségű száraztészta (én szélesmetélttel csináltam)

30 dkg darált pulyka hús,

25 dkg mirelit borsó

15 dkg reszelt sajt

3 dl főző tejszín

8-9 dl víz

2 tk étkezési keményítő

1 tk ételízesítő

só, bors, paprika (pirosarany, de akkor nem kell bele só!), szárított metélőhagyma




A borsót a forrásban lévő, 8 dl vízben, egy kis ételízesítővel kb 5 percet főzöm. Közben egy tűzálló tálban a (nyers)tésztát, a metélőhagymát és a húst összekeverjük. A borsót egy szürőkanállal kiszedem, és a föző levet ízesítem, majd a paprikás tejszinben feloldott keményítővel besűrítem, és 2 percet, folymatosan keverve, gyöngyözve forralom.
A leszűrt borsót elterítem a húsos tésztán, ráöntöm a mártást, erre pedig a reszelt sajtot elterítem.
Előmelegített sütőben, 40 percet sütöm 180 c-on.
Miután az erdetit nem kóstoltam, ez viszont nagyon bejött, és jól variálhatóak az alkatrészek, így ez maradt a listás szereplő.

2 megjegyzés:

Garffyka írta...

Szia Max, itt a tésztát nyersen (szárazan, azaz főzés nélkül) kevered össze a husival? Lehet lilának tűnik a kérdés, nem írtad, hogy megfőzöd/leszűröd ... A 40 perc sütés kell a husinak, de ennyi idő alatt a tészta is megpuhulhat.

Max írta...

Garffyka: igen nyersen teszem bele, azért kell a víz, abban fől meg, és a végére jó lesz minden (kipróbált, többszörösen).

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin