Az új áldozatom a kn**r, tepsis rafinéria sorozat egyik szereplője.
Tényleg ez miért rafinéria?
tartalom: kukorica keményítő, növényi zsír, rizsliszt, só, élesztőkivonat, aroma, szárított metélőhagyma, tejcukor, tejfehérje, paprikakivonat, tejszínpor (0,1%).
Huhh ez tényleg rafinált.
Na de nem gúnyolódni szeretnék, lássuk az én verziómat. Azt el kell ismernem, jó ötleteket lehet szerezni, és ez is fontos.
Hozzávalók:
25 dkg jó minőségű száraztészta (én szélesmetélttel csináltam)
30 dkg darált pulyka hús,
25 dkg mirelit borsó
15 dkg reszelt sajt
3 dl főző tejszín
8-9 dl víz
2 tk étkezési keményítő
1 tk ételízesítő
só, bors, paprika (pirosarany, de akkor nem kell bele só!), szárított metélőhagyma
A borsót a forrásban lévő, 8 dl vízben, egy kis ételízesítővel kb 5 percet főzöm. Közben egy tűzálló tálban a (nyers)tésztát, a metélőhagymát és a húst összekeverjük. A borsót egy szürőkanállal kiszedem, és a föző levet ízesítem, majd a paprikás tejszinben feloldott keményítővel besűrítem, és 2 percet, folymatosan keverve, gyöngyözve forralom.
A leszűrt borsót elterítem a húsos tésztán, ráöntöm a mártást, erre pedig a reszelt sajtot elterítem.
Előmelegített sütőben, 40 percet sütöm 180 c-on.
Miután az erdetit nem kóstoltam, ez viszont nagyon bejött, és jól variálhatóak az alkatrészek, így ez maradt a listás szereplő.
2 megjegyzés:
Szia Max, itt a tésztát nyersen (szárazan, azaz főzés nélkül) kevered össze a husival? Lehet lilának tűnik a kérdés, nem írtad, hogy megfőzöd/leszűröd ... A 40 perc sütés kell a husinak, de ennyi idő alatt a tészta is megpuhulhat.
Garffyka: igen nyersen teszem bele, azért kell a víz, abban fől meg, és a végére jó lesz minden (kipróbált, többszörösen).
Megjegyzés küldése