Találtam egy jó minőségű száraztésztát (kukoricás, marton márkájú) és bele szerettem a szélesmetéltjükbe. Jó áron kapható, és szerintem isteni.
Hozzávalók:
50 dkg száraztészta
20 dkg gépsonka
1 tubus tejszínes krémsajt
30 dkg mexikói zöldség keverék (gyorsfagyasztott)
1 fej fehér hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
0,5 l húslé (lehet kockából is)
2 dl tejföl
1 ek keményítő
só, bors, szárított petrezselyem és bazsalikom
.
Felteszem a tésztának a vizet melegedni. Az apróra vágott hagymát egy kis olíva olajon megfuttatom, közben a sonkát csíkokra vágom. Ráteszem az olajos hagymára a sonkát, egy kicsit párolom együtt, majd rá a mirelit zöldséget. Addig párolom, míg a zöldség megpuhul.
A húslével felöntöm, a keményítőt kikeverem a tejföllel és egy kis húslével, és azt is szépen lassan belecsorgatom. Ízesítem, fűszerezem, és beforralom. Ha forr, akkor bele teszem a krémsajtot, és addig főzöm, míg a sajt elolvad, és ekkor teszem rá a szárított zöldséget.
.
Kifőzöm a tésztát, leszűröm, és összekeverem a szósszal.
.
Tálaláskor morzsoltam rá egy kis kecskesajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése