2008. június 4., szerda

Sonkás-zöldséges tészta

A munka miatt arra törekszem, hogy gyorsan elkészíthető, de azért laktató ételeket készítsek. Ez nem mindig sikerül, főleg hogy azt is figyelembe kell vennem, hogy másnap is élvezhető legyen.

Találtam egy jó minőségű száraztésztát (kukoricás, marton márkájú) és bele szerettem a szélesmetéltjükbe. Jó áron kapható, és szerintem isteni.


Hozzávalók:
50 dkg száraztészta
20 dkg gépsonka
1 tubus tejszínes krémsajt
30 dkg mexikói zöldség keverék (gyorsfagyasztott)
1 fej fehér hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
0,5 l húslé (lehet kockából is)
2 dl tejföl
1 ek keményítő
só, bors, szárított petrezselyem és bazsalikom
.
Felteszem a tésztának a vizet melegedni. Az apróra vágott hagymát egy kis olíva olajon megfuttatom, közben a sonkát csíkokra vágom. Ráteszem az olajos hagymára a sonkát, egy kicsit párolom együtt, majd rá a mirelit zöldséget. Addig párolom, míg a zöldség megpuhul.
A húslével felöntöm, a keményítőt kikeverem a tejföllel és egy kis húslével, és azt is szépen lassan belecsorgatom. Ízesítem, fűszerezem, és beforralom. Ha forr, akkor bele teszem a krémsajtot, és addig főzöm, míg a sajt elolvad, és ekkor teszem rá a szárított zöldséget.
.
Kifőzöm a tésztát, leszűröm, és összekeverem a szósszal.
.
Tálaláskor morzsoltam rá egy kis kecskesajtot.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin