Bemutatnám a két fő kategóriát:
Tejes fagylaltok: tej/tejpor, tejszín hozzáadásával készített fagylaltok
Gyümölcs fagylaltok: nagyrészt (mirelit)gyümölcsből készített, az egzotikusak pedig ún. pasztákból(sűrítmények) készülnek, répacukor, gyümölcscukor, víz és kötőanyag segítségével.
Ezt a laktóz érzékenyek fogyaszthatják, de mindenképpen kérdezzék meg az árusítótol, hogy hogyan készült.
Fontos: készítenek tejszínes alapokra épített gyümölcs fagylaltokat is (pl. sárgadinnye), ezért az allergiások mindenképpen győződjenek meg az összetevőkröl!
A felsorolásban egy (gy) betűvel jelölöm, a gyümölcs fagyikat, hogy meg lehessen külömböztetni.
vaniliás karika (keksz ízű alap, csokis darált keksszel, és csokival)
áfonya (gy)
raffy (kókuszos fagyi sok-sok mandulával, fehér csokival és ostyával, a raffaelló golyó fagyi verziója)
don vito (vanília, málnával és csokival)
citrom (gy)
vanília
csokis banán (gy)
viagra:-) (gy) (citromos blue curacao-val)
csokoládé
eper (gy)
opera fesztivál (tejszínes dió, szirupos meggyel és csokival)
barackos zöld tea (gy)
toffee (csokis-karamellás mogyoróval)
áfonyás joghurt
erdei gyümölcs (gy)
mogyorós fehér csoki
Remélem tudok segíteni a választásban, ha van kérdés, nyugodtan.
7 megjegyzés:
Kedves Max, jól tudom, hogy tojás sosincs a fagyikban? (Akár por alakban)
De van olyan hely, ahol azzal készítik.
Ó, akkor erre is külön rá kell kérdezni. EZt általában a fagyis kisasszonyok tudni szokták szerinted?
Háát az a tapasztalat, hogy nem igazán. Mindenképpen olyan helyet ajánlok, ahol helyben készítik, és ott biztosan tudnak megfelelő felvilágosítást adni. Tudom, mert nap mint nap találkozom ezekkel a kérdésekkel, és igyekszem segíteni.
Nagyon köszönöm :) Asszem az a legjobb talán, hogy felfedezni néhány helyet, és rendszeresen azokat látogatni :) Még egyszer köszi Neked, nagyon hasznos infó volt :)
Ha esetleg felénk jársz, szívesen segítek. Katt a fényképre, és ott a gugli térkép:-)
Keress engem, de ha bármi kérdés van, nyugodtan, segítek.
Aranyos vagy, köszi :)
Megjegyzés küldése